Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Tuhannet fi-verkkotunnukset vanhenevat elo-syyskuussa

Noin 52 000 fi-verkkotunnuksen voimassaolo päättyy 31.8. ja 1.9.2009. Vanhenevat tunnukset on haettu ensimmäisen kerran syyskuun 1. päivänä 2003 tai aiemmin. Tähän mennessä vanhenevista fi-verkkotunnuksista on uusittu 62 prosenttia, mikä tarkoittaa, että kuluvan kuun lopussa ja seuraavan kuun alussa päättyy mahdollisesti lähes 20 000 tunnuksen olemassaolo. Mikäli verkkotunnusta ei uusita määräajassa, verkkosivuston internetosoite ei enää toimi eivätkä fi-tunnuksen mukaiset sähköpostit tule perille.

Fi-verkkotunnukset ovat nykyisen lain mukaan voimassa yksi tai kolme vuotta. Verkkotunnuksen käyttöoikeus päättyy, mikäli tunnusta ei uusita ennen voimassaoloajan päättymistä. Verkkotunnus on vapaasti muiden haettavissa karenssiajan kuluttua tunnuksen voimassaolon päättymisestä.

Fi-verkkotunnuksen voi uusia aikaisintaan kuusi kuukautta ennen voimassaolon päättymistä. Verkkotunnus uusitaan maksamalla uusimismaksu Viestintäviraston verkkotunnuspalvelussahttps://domain.ficora.fi/. Uusimiseen ei tarvita käyttäjätunnusta eikä salasanaa. Uusimisen voi tehdä itse tai tunnuksen uusimista voi pyytää omalta internetpalveluntarjoajalta. Fi-verkkotunnuksen uusiminen maksaa 15 euroa vuodeksi tai 41 euroa kolmeksi vuodeksi.

Viestintävirasto lähettää fi-verkkotunnuksen haltijoille muistutuskirjeen viimeistään kaksi kuukautta ennen tunnuksen viimeistä voimassaolopäivää. Lisäksi ennen voimassaolon päättymistä verkkotunnuksen haltijalle lähetetään kaksi muistutusta sähköpostilla.

Lisätiedot:

verkkotunnukset-yksikön päällikkö Juhani Juselius,
p. (09) 6966 743 tai 040 730 6776
palvelupäällikkö Sanna Sahlman,
p. 6966 491 tai 040 580 1870

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi