Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Logistiikka-alan ammattimessut saavat jatkoa

Logistiikka 2011 -messut osoittivat, että sisälogistiikkaa ja siihen läheisesti liittyviä logistiikka- ja varastointipalveluja esittelevälle messutapahtumalle oli selvä tilaus. Monipuolinen tapahtumakokonaisuus esitteli materiaalinkäsittelyä ja logistiikkaa sekä alan uusimpia ratkaisuja. Erinomaisen vastaanoton saanut tapahtuma tarjosi monipuolisesti nähtävää 110 näytteilleasettajan osastolla. Mukana olivat lähes kaikki alan merkittävät toimijat. Kolmipäiväisiin messuihin tutustui 4380 alan ammattilaista ja asiantuntijaa. Onnistuneen tapahtuman pohjalta oli perusteltua tehdä päätös seuraavan tapahtuman järjestämisestä vuonna 2013.

– Koettu ensimmäinen Logistiikka 2011 -messutapahtuma tuotti vakuuttavat näytteilleasettajapalautteet. Yritykset kokivat niin messujen kuin oheistapahtumienkin onnistuneen. Tulos näkyi ehkä parhaiten kävijäkunnassa; paikalla oli asiakkuuksien avainhenkilöitä. Todettiin kuitenkin, että pysyvämpiin tuloksiin päästään vasta Logistiikka-messujen vakiintumisen myötä. Sen vuoksi Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys ry:n Trukkijaosto on jo allekirjoittanut Tampereen Messut Oy:n kanssa sopimuksen seuraavista Logistiikka-messuista. Vuoden 2013 tapahtumasta halutaan nyt kehittää entistä kiinnostavampi muun muassa yhteistyötä laajentamalla. Yritysten sitoumusta voidaan pitää merkittävänä, koska elämme aikaa, jossa sitovien valintojen aikajänne on pääasiassa lyhentynyt, kertoo TK ry:n johtaja Heikki Ojanperä.

– On hienoa, että saamme toteuttaa Logistiikka-messut täällä Tampereella jälleen vuonna 2013 yhteistyössä TK ry:n Trukkijaoston kanssa. Lokakuussa pidetyillä messuilla kysyntä ja tarjonta todella kohtasivat, ja tapahtuma oli onnistunut. Tämä antaa hyvät lähtökohdat jatkaa yhteistyötä ja järjestää uutuustapahtuma toistamiseen. Tavoitteenamme on kehittää tästä messutapahtumasta Suomen merkittävimmät materiaalinkäsittelyn ja logistiikan ammattimessut, jotka kokoavat valtakunnallisesti alan ammattilaiset ja asiantuntijat tutustumaan uusimpiin tuotteisiin, palveluihin ja ratkaisuihin sekä kouluttautumaan ja verkostoitumaan, kertoo toimitusjohtaja Hannu Vähätalo Tampereen Messut Oy:stä.

Suomen Aktiivitieto Oy:n Logistiikka 2011 -messuilla toteuttaman kävijätutkimuksen mukaan 98 prosenttia messuvieraista koki tapahtuman vastanneen odotuksia. Kiinnostuksen kohteina kärkeen nousivat trukit, sisälogistiikka oheispalveluineen ja materiaalinkäsittely. Vuoden 2013 Logistiikka-messuilla pyritään tuomaan alan tarjonta esille entistä kattavammin. Tänä vuonna pidettyjen messujen tapaan myös Logistiikka 2013 -messujen ohjelmatarjonta tulee olemaan monipuolinen. Luvassa on muun muassa ajankohtaisia asiantuntijaseminaareja ja tietoiskuja.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi