Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

MAN esitteli Euro 6 päästövaatimusten mukaisen malliston IAA-näyttelyssä

Tämän vuoden IAA-hyötyajoneuvonäyttelyssä Hannoverissa 20.-27. syyskuuta MAN esitteli koko joukon uusia innovaatioita kuorma- ja linja-autoihin, moottoreihin ja palveluihin. Maailman suurimmassa hyötyajoneuvonäyttelyssä ensiesiteltiin tulevan Euro 6-päästönormin täyttävät TGL-, TGM-, TGS- ja TGX-mallisarjat. TG-perheen kuorma-autot uudelleen muotoillulla etuosallaan tuovat hienostuneen MAN Euro 6-teknologian maantielle lähes olemattomin päästöin ja pienellä polttoaineenkulutuksella sekä erinomaisella dynaamisuudella, parannetulla ajomukavuudella ja minimikäyttökustannuksilla.


[rivi korkeus=1]

Tässä tulee Euro 6 – mutta ei taloudellisuuden kustannuksella. Uudet MAN TGS ja TGX-mallit

MAN käyttää kaikissa Euro 6 kuorma- ja linja-autoissaan tehokasta pakokaasun takaisinkierrätystä (EGR) ja pakokaasun jälkikäsittelyä SCRT-järjestelmällä. Moottorin keskeiset  Euro 6-komponentit ovat common rail-ruiskutus, jäähdytetty ja säädetty pakokaasun takaisinkierrätys, kaksivaiheinen turboahdin ja pakokaasun jälkikäsittely SCR-järjestelmällä (Selective Catalytic Reduction) integroiduilla hapetuskatalysaattorilla ja CRT-hiukkassuodattimella (Continuously Regenerating Trap). Elektroniset tunnistimet valvovat jatkuvasti hiukkassuodattimen toimintaa.

MANin suunnittelijoiden tavoitteina Euro 6-kehitystyössä oli polttoaineenkulutuksen alentaminen samalla suorituskyvyllä, pakokaasun puhdistuslaitteiston asentaminen tilaa säästävästi sekä MAN-hyötyajoneuvojen tuttujen kantavuusetujen säilyttäminen yhdessä parhaan luotettavuuden ja huollon helppouden kanssa. Tulokset ovat vaikuttavia. Itsenäisten ammattilehtien mittaamat Euro 5 /EEV-tason MAN TG-kuorma-autojen luokkansa parhaat polttoaineenkulutuslukemat ovat niiden Euro 6-seuraajilla vieläkin paremmat ja AdBlue®-lisäaineen kulutus on alentunut merkittävästi. Euro 6-järjestelmän paino on niin pieni, että TG-sarjan houkuttelevat kantavuusedut ovat merkittäviä kilpailijoihin verrattuna.

Menestyvä MAN TGX EfficientLine säilyttää johtoasemansa polttoainetaloudessa myös Euro 6-mallina. MAN toi markkinoille ensimmäisenä valmistajana alusta loppuun taloudellisuuden ehdoilla suunnitellun kuorma-automalliston, jota on jäljitelty moneen kertaan. Euro 6- mallistossa on edelleen jopa kolmen litran polttoainesäästö tavanomaiseen puoliperävaunun vetoautoon verrattuna. Nyt TGX EfficientLine on varustettu vakiona MAN TeleMatics®-järjestelmällä
[rivi korkeus=1]

Omassa luokassaan – MAN TGL ja TGM uudella sisustuksella

Erityisen mielenkiinnon kohde ovat uudet MAN TGL ja TGM täysin uusitulla ohjaamon sisustuksella. Harjattua alumiinia olevat koristeet, erikoiskäsitellyt  muovipinnat ja satiinikromatut ovenkahvat antavat TG-perheelle korkealuokkaisen ulkonäön. Lämmityksen ja ilmastoinnin  käyttöpaneeli ja näyttö on uusittu. Keinukytkimet on suunniteltu uudelleen ja symbolit taustavalaistu niiden tunnistamiseksi nopeasti ja varmasti pimeässä. Säilytystilaa on reilusti eri lokeroiden muodossa. Keskikonsolissa tuuletussuulakkeiden alapuolella on kaksi kookasta kumipintaista tasoa usein tarvittavien esineiden säilytykseen. Valinnaisesti säilytystiloja voidaan laajentaa vetolaatikoilla. Radion alapuolella oleva, kynänpitimellä varustettu silmälasikotelo on varustettu lukolla. Valinnaisvarusteena on lisäksi saatavana lokerot ovien käsinojien alle. Innovatiivinen ilmastointiautomatiikka pitää kuljettajan viileänä kuumassakin menossa. Ilmanvaihdon toimintaa tehostavat yleisesti tuuletussuulakkeiden ilmanvirtauksen optimointi sekä alennettu melutaso. Ilman suuntausta on myös tehostettu ilman kiusallista vedon tunnetta.
[rivi korkeus=1]

Leijona esiin – MAN kuorma- ja linja-autot uudella logolla

Uuden TG-sarjan ensiesittelyn lisäksi IAA 2012:ssa MAN Truck & Bus modernisoi MAN:n visuaalisen ilmeen. MAN-merkin tuntijat ja fanit huomaavat heti tuotteen logon uudistumisen. Logon uudistamisella MAN haluaa kuvata  taloudellisuutta, asiakaspalvelua ja innostusta tuotteeseen – brändin arvoja. Logon painopiste on leijonassa, maailmankuulussa perinteen merkissä ja MAN Truck & Bus:in perinteen symbolissa, jota on tässä huomattavasti uudistettu. Kuva on irrotettu kehyksestä uuteen, näkyvään paikkaan kirjainten yläpuolelle. Tämän muutoksen ansiosta leijonan siluetti muuttuu dynaamisemmaksi. Jäähdyttimen kehyksen ylempään kromilistaan kohokuviona integroitu leijona viestii tunnetta, arvoa ja substanssia. Yhtiön ja merkin nimi MAN hyötyy myös logon uudesta muotoilusta ja perinteisen sana/kuva-yhteyden irrottamisesta. Hieman suurempina, keskelle jäähdyttimen säleikköä aseteltuna kirjaimet MAN erottuvat vieläkin paremmin – brändisana, joka heijastaa yhtiön tuotteiden ja palveluiden yksilöllistä luonnetta. Uusi tuotelogo tulee kaikkien MAN-kuorma- ja linja-autojen keulalle.
[rivi korkeus=1]

Paras käytäntö – uusi MAN Lion’s Coach EfficientLine

MAN jatkaa menestynyttä TGX EfficientLine-konseptia turistibusseissa – IAA 2012:ssa esitellään MAN Lion’s Coach EfficientLine. Bussi tarjoaa matkustajille ylellistä mukavuutta ja parhaan turvallisuuden, mutta on entistä taloudellisempi kalliin polttoaineen suhteen. Taloudellisen teknologian, kuljettajien koulutuksen ja valikoitujen palveluiden täydellinen yhdistelmä – tämä on MAN Lion’s Coach EfficientLinen menestysresepti.  Bussi on varustettu taloudellisimmalla voimalinjalla: 440 hv:n D2676-moottori, MAN TipMatic® ja bussihypoidiakselisto. Polttoainesäästöihin vaikuttavat myös vakiovarusteina olevat rengaspaineen valvontajärjestelmä ja matalan vierinvastuksen renkaat kevytmetallivanteilla. Käyttökustannuksien alentamiseksi voimalinjan laajennettu takuu on vakiona Lion’s Coach EfficientLine-malleissa.
[rivi korkeus=1]

Kaksoisrooli premium-luokassa – uusi NEOPLAN Jetliner

Erityinen IAA:n kohokohta tulee tänä vuonna NEOPLAN:ilta: Jetliner on uusi premiumlinja-auto, joka voi palvella niin kaupunki- kuin turistibussina. Siinä yhdistyy perinteinen turistibussin mukavuus suureen tavaratilaan, erinomaisiin ajo-ominaisuuksiin ja korkealaatuisiin matkustamon materiaalivaihtoehtoihin. Se tekee Jetlinerista todellisen NEOPLANin. 1070 mm:n lattiakorkeus on sen kaksoisroolin perusta. Se tarjoaa joustavuuden istuinjärjestelyissä, jopa 8 m³ tavaratilan sekä kaupunkibussiin soveltuvan sisäänkäyntikorkeuden. Sisäverhoiluun on valittavana suuri valikoima korkealaatuisia materiaaleja. Laaja turvallisuusvarustus on vakiona, varmistaen turvallisen ajon kaikkina vuorokauden aikoina.

Nimellä ”Jetliner” on lähes 40 vuoden perinne NEOPLANilla. Tämä uusi sukupolvi edustaa modernia kompaktia monikäyttölinja-autoa, jonka Sharp Cut-muotoilu on tuttu muista NEOPLANin huippumalleista. Jetlinerissä yhdistyvät kompaktit ulkomitat, 3,40 metrin korkeus ja 21 metrin kääntöympyrä 12 metrin mallissa. Jetliner liikkuu siis vanhojen kaupunkien kapeilla kaduilla ja matalissa porttikäytävissä kuin kotonaan. Tämä poikkeuksellinen yhdistelmä asettaa Jetlinerin omaan luokkaansa, tarjoten käyttäjälleen laajan joustavuuden turisti- ja paikallisliikenteeseen.
[rivi korkeus=1]

Taloudellisuus taattu – uutta MAN-palveluvalikoimassa

MAN-hyötyajoneuvot ovat luotettava kumppani vaativissa kuljetustehtävissä päivästä päivään – kansainvälisistä pitkän matkan kuljetuksista rakennustyömaiden raskaisiin olosuhteisiin. Osana kokonaisratkaisua kuljetustehtäviin MAN tarjoaa laajan valikoiman palveluita, jotka ovat asiakkaan tukena autohakinnan jälkeen. IAA-hyötyajoneuvonäyttelyssä 2012 MAN esittelee Saksan markkinoille uuden MAN-huoltokortin, jonka toimittaja on VW Leasing GmbH. Polttoaine- ja huoltokortti monine toimintoineen turvaa liikkuvuuden ja parantaa kalustonhallinnan tehokkuutta. Se toimii yleisenä maksukorttina auton päivittäisessä  käytössä ja lisäksi asiakkaat säästävät  tankatessaan paremmilla polttoainehinnoilla. Laskutuspalvelu yhdessä uuden online-hallinta- ja raportointipalvelun ”FleetTrucks” kanssa varmistaa kulujen helpon seurannan koko kalustolle.

MAN TeleMatics® on tehokas kalustonhallinnan ja logistiikan ratkaisu, joka varmistaa taloudelliset ja läpinäkyvät kuljetusprosessit myös uusille TG-autoille. MAN TeleMatics®-ohjelmiston tärkeää ominaisuutta, auton käytön analysointia, on parannettu: raportointi on yksityiskohtaisempaa ja toiminnallisuutta on laajennettu. Uuden TeleMatics®-sovelluksen mobiilikäyttö on mahdollsita  iPhonella ja iPadilla.

Hyötyajoneuvojen varaosahuollon tärkeys korostuu autokannan kasvun ja ympäristönäkökulmien myötä. MAN esittelee tehdaskunnostetut Genuine Parts ecoline- varaosat  IAA 2012:ssa. MANin alkuperäisten varaosien laatuvaatimuksien mukaan tehdaskunnostetut osat alentavat autonkäyttäjien kustannuksia ja säästävät ympäristöä sekä arvokkaita luonnonvaroja.
[rivi korkeus=1]

Superhiljainen ja päästötön – MAN Metropolis-tutkimusajoneuvo

MAN esittelee IAA 2012:ssa epätavallisen kuorma-auton, Metropolis hybridin, joka pystyy hoitamaan raskaat kuljetustehtävät kaupungissa ilman päästöjä ja erittäin hiljaisesti. Regeneroiva, verkkovirralla ladattava Metropolis voi kulkea ilman hiilijalanjälkeä. Litium-ioniakku on asennettu ohjaamon alle kuormatilan maksimoimiseksi, painonjaon optimoimiseksi ja parhaan turvallisuuden varmistamiseksi. Taloudellinen ja hiljainen Volkswagen-henkilöautodiesel tuottaa tehoa tarvittaessa ja laajentaa raskaan kuorma-auton käyttösädettä. Tutkimusajoneuvo otetaan työkäyttöön kahdeksi vuodeksi tämän vuoden lopussa.

Lisätietoja osoitteista
http://www.mantruckandbus.fi/
http://www.konekesko.fi

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi