Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

PRT Testiradalle Kurikkaan pohjoismaiden ensimmäinen virallinen ABS testirata

Koulutusrakennus BMWBotniaringin alueelle Kurikkaan lähdettiin suunnittelemaan aluksi liukkaankelin ajoharjoittelurataa raskaalle liikenteelle alueen kehittämisen yhteydessä. Suunnittelun alkuvaiheessa tuli Suomen ajoneuvoteollisuudelta toive virallisen ABS testiradan rakentamisesta Kurikkaan. Suunnittelun edetessä todettiin liukkaankelin ajoharjoitteluradan suoraosuuden soveltuvan pienillä muutoksilla ja pinnoitteiden valinnalla erinomaisesti viralliseksi ABS testiradaksi. Testiradan vaatimat pitkät vauhdinottosuorat toteutuvat myös moottoriradan laajennuksen myötä lähes kokonaan. Testiradan rakennustyöt ovat jo pitkällä ja valmista on elokuussa 2013. Valmistuessaan ABS testirata on Pohjoismaiden ensimmäinen ja Euroopassakin niitä on vain kaksi, Hollannissa ja Espanjassa.

Raimo Kuusinen kouluttamassa uudessa koulutusrakennuksessa
Raimo Kuusinen kouluttamassa uudessa koulutusrakennuksessa

KOULUTTAJASTA TESTIRATA YRITTÄJÄKSI

Botniaringin alueen toiminnat jaettiin selkeästi kahteen osa-alueeseen moottoriurheilutoimintaan ja ajokoulutus- ja testausratatoimintaan. Alueen suunnittelussa alusta asti mukana ollut koulutuspuolen ammattilainen Raimo Kuusinen otti vastuulleen liukkaankelinradan ja testiradan operatiivisen pyörittämisen ja erikoisratojen rakentamisen. Hän perusti perheineen PRT Testirata Oy:n hoitamaan toimintoja.
Testirata palvelee ajoneuvoteollisuutta kehittämään ajoneuvoista turvallisempia, ja parantamaan kuljettajien valmiuksia suoriutua liikenteessä erilaisissa olosuhteissa toteaa PRT Testiradan Raimo Kuusinen.

AJONEUVOYHDISTELMIEN NOUSEVAT KOKONAISPAINOT VAATIVAT ERIKOISTUMISTA AJOHARJOITTELURADOILTA

PRT Testirata Oy on panostanut alueen rakentamisessa turvallisuuteen ja mahdollisimman todentuntuisen liukkaankelin ajotilanteen luomiseen. Turva-alueet suorituspaikkojen ympärillä ovat laajat, mahdollistaen näin harjoitteiden ajonopeuden vastaavan todellisia liikennetilanteita myös raskaalle kalustolle. PRT Testiradan rata-alueiden kantavuudessa otettiin huomioon ajoneuvoyhdistelmien kohoavat kokonaispainot, joten harjoitukset voi suorittaa myös täydellä kuormalla.

ALUE SOVELTUU ERINOMAISESTI MYÖS TUOTELANSEERAUKSIIN

Testirata-alueelta löytyy hyvät puitteet ajoneuvojen ja niiden varusteiden esittelyyn. Talven aikana alueelle valmistuivat uusi koulutusrakennus ja testihalli. Koulutusrakennus on varustettu lämmitetyllä terassilla, josta pystyy seuraamaan radan tapahtumia lähietäisyydeltä hyvissä olosuhteissa säästä riippumatta. Testihalli on myös riittävän kokoinen suurillekin ajoneuvoille.

Testirata-alueelta löytyy nopea laajakaistaverkko alueen käyttäjille.

Tutustu PRT Testiradan palveluihin tarkemmin www.testirata.fi

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi