Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Baltian maiden suurin liikelentoneiden huoltohalli avattu Tallinnassa

panaviaticTallinnan lentokentällä on vastikään avattu Baltian maiden suurin nykyaikainen liikelentokoneiden huoltohalli. Hangaarien kokonaispinta-ala on n. 5230 m², ja investoinnin arvo lähes 5 miljoonaa euroa. Vuoden ympäri lämmitettävään hangaariin mahtuu kahdeksan keskisuurta liikelentokonetta ja yksi Boeing 737. Liikelentojen parissa toimiva Panaviatic AS. alkaa vuokrata huoltohallia AS Tallinna Lennujaam -yhtiöltä.

[rivi korkeus=1]

 

-Yritystoiminnan kehittyminen edellyttää monipuolista infrastruktuuria, totesi asian johdosta Viron talous- ja viestintäministeri Urve Palo. -Lentoliikenteellä on maallemme suuri merkitys, ja siihen tulee kiinnittää suurta huomiota. Liikelennot tarjoavat useille yrittäjille vaihtoehdon sujuvaan liiketoimintaan myös silloin, kun reittilennot eivät ole riittävän nopeita. Uskon, että tämän ansiosta Viroon tulee lisää sekä investointeja että työpaikkoja.

 

Tallinnan lentoaseman hallituksen puheenjohtaja Rein Loik puolestaan sanoi, että kaikki lisäpalvelut ovat lentokentälle tervetulleita, koska ne tekevät Tallinnasta mielenkiintoisemman niin lentoyhtiölle kuin matkustajillekin. -Panaviatic on ollut luotettava yhteistyökumppani, joka pystyy tuomaan Tallinnaan sekä uusia lentokoneita että uusia lentäjiä. Vasta valmistunut huoltohalli rohkaisee varmaan myös uusia lentoyhtiöitä avaamaan uusia lentoja Tallinnaan.

 

-Hangaarit ovat Baltian maiden suurimmat, ja suunnitelman mukaan ne alkavat palvella lentokoneita aina 3000 kilometrin säteellä Tallinnasta, arvioi Panaviatic AS:n hallintoneuvoston puheenjohtaja Jüri Pihl. -Tarve suuremmista huoltohalleista on olemassa koko Euroopassa, jossa on pulaa tällaisista rakennuksista, hän jatkoi. -Huoltorakennus on suunnattu ennen kaikkea liikelentokoneille, joiden huoltotarpeen kysyntä kasvaa jatkuvasti. Koska markkinoilla on syntynyt kysyntää pidemmistä lentomatkoista, on myös Panaviaticin harkittava kuuden Bombardierin Learjet-tyypin rinnalle pidemmän lentoetäisyyden lentokoneen hankkimista.

 
-Tähän asti olemme toimineet lämmitystä vailla olevissa hangaareissa. Uudet huoltohallit vievät meidän yrityksemme täysin uudelle tasolle, lisäsi puolestaan Panaviatic AS:n johtaja Aleksei Kulakovski. -Meidän itse operoimiemme lentokoneiden teknisen huollon lisäksi voimme nyt tarjota huipputason huoltopalvelua myös muille liikelentokoneyrityksille. Tallinnan lentokentällä sijaitseva liikelentokoneiden huoltohalli on tällä hetkellä Euroopan uusin ja nykyaikaisin. Haluamme tarjota siellä mahdollisimman korkeatasoista liikelentokoneiden huoltoa ja palveluja.

 
Liikelentokoneiden huoltorakennuksen rakennutti Tallinnan lentoasema, joka alkaa vuokrata sitä Panaviatic AS:lle. Investoinnin määrä oli lähes 5 miljoonaa euroa. Hallin rakensi Astlanda Ehitus OÜ.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi