Luetuimmat artikkelit nyt

Maantiekuljetus, Ajoneuvot

Merenkulku, Tullaus, Huolinta

Teknologia, Tuotanto

Verkkolehti

Haastavia aikoja Global Ports -yhtymälle

6. huhtikuuta 2016

cde3c9d8e5Vaikka yhtymä pystyi leikkaamaan toimintakuluistaan 38 % ja luomaan 236 miljoonan dollarin vapaan kassavirran vuonna 2015, ei tulevaisuus näytä lupaavalta. Yleinen talouden hidastuminen sekä ruplan arvon merkittävä heikkeneminen dollaria vastaan leikkasi yhtymän terminaalien kauttakulkua jopa 31 %.

Lontoossa sijaitseva, terminaaleja Baltiassa sekä Venäjän Tyynenmeren rannikolla ylläpitävä yritys käsitteli vuoden 2015 aikana yli 1,83 miljoonaa TEU-yksikkö. Yrityksen tuotto vuodelle 2015 oli 405,7 miljoonaa dollaria, joka on 27,9 % vähemmän kuin vuonna 2014. Tuottojen väheneminen johtuu pääasiassa vähentyneestä konttimäärästä.

Yhtymän toimitusjohtajan, Vladislav Baumgertnerin kommentit ovat myös pessimistisiä: Odotamme vuoden 2016 olevan haastava. Tähän mennessä emme ole nähneet merkkejä markkinoiden elpymisestä ja samaan aikaan kilpailu alalla voimistuu.

www.globalports.com


Piditkö artikkelista? Kerro siitä myös muille!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

 

Yhteistyössä

    FinnFreight Oy ADR Koulutus Timo Kallionpää Rausteel Turun Satama – Port of Turku Tapaturva Viking Line