Luetuimmat artikkelit nyt

Maantiekuljetus, Ajoneuvot

Merenkulku, Tullaus, Huolinta

Teknologia, Tuotanto

Verkkolehti

Kaukokiito: HCT-yhdistelmä aloittaa liikennöinnin

18. huhtikuuta 2016

HCTAuramaa-yhtiöt aloittaa viiden vuoden mittaisen HCT-yhdistelmän kokeilun Turun ja Vantaan Kaukokiito-terminaalien välisessä kappaletavaraliikenteessä

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on myöntänyt yhdistelmälle poikkeusluvan kyseiselle reitille vuoteen 2020 asti. HCT tulee sanoista high capacity transport ja sillä tarkoitetaan normaalia pidempää tai raskaampaa ajoneuvoyhdistelmää.

Yhdistelmä koostuu vetoautosta, pitkästä puoliperävaunusta sekä varsinaisesta perävaunusta. Yhdistelmän kokonaispituus on 33,78 metriä ja sen suurin sallittu kokonaispaino on 75 tonnia. Lavatilaa yhdistelmässä on 28,89 lavametriä ja kuormatilojen yhteenlaskettu tilavuus on n. 220 m³. Kapasiteetti on n. 35 % suurempi tavalliseen täysperävaunuyhdistelmään verrattuna.

Projektin tavoitteena on kehittää ja tutkia Duo2 -tyyppisen yhdistelmän sopivuutta kotimaiseen kappaletavaraliikenteeseen. HCT-yhdistelmällä pystymme kuljettamaan kerralla isompia tavaraeriä ja pystymme vähentämään automääräämme kyseisellä tieosuudella. Näin ollen myös liikenteen päästöt pienenevät huomattavasti.

Projektissa Auramaa-yhtiöiden lisäksi ovat mukana Trafi, VAK Oy, Suomen Kaukokiito Oy, Veho hyötyajoneuvot ja Turun ammattikorkeakoulu


Piditkö artikkelista? Kerro siitä myös muille!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Yhteistyössä

    Lempisana Käännöspalvelut ADR Koulutus Timo Kallionpää Turun Satama – Port of Turku Kiho – Tiedonkeräyksen mestari Tapaturva