Luetuimmat artikkelit nyt

Maantiekuljetus, Ajoneuvot

Merenkulku, Tullaus, Huolinta

Teknologia, Tuotanto

Verkkolehti

Navigate-messut: Korvaako robotti kapteenin?

4. toukokuuta 2016
Meriteollisuuden ja -logistiikan toimijoiden odotettu kohtaaminen Navigate-messuilla koittaa jälleen toukokuussa.

Meriteollisuuden ja -logistiikan toimijoiden odotettu kohtaaminen Navigate-messuilla koittaa jälleen toukokuussa.

Navigate-messut kokoaa toukokuussa Turkuun koolle meriteollisuuden ja -logistiikan kärkitoimijat ja ajankohtaiset teemat. Automatisaation lisäksi aiheita ovat muun muassa superrekkojen kustannustehokkuus ja alan kilpailu.

Meriteollisuuden ja -logistiikan kansainvälinen messutapahtuma NaviGate Expo järjestetään 18.-19. toukokuuta Turun Messukeskuksessa. Mukana on lähes 200 tärkeää alan yritystä. Messuilla on sen ensimmäisenä päivänä vahvasti läsnä Puola, joka esittelee omaa meriteollisuuden osaamistaan.

Ajankohtainen automatisaatio

Navigate-messuilla pinnalle nousee väistämättä Itämeren alueellekin etenevä meriliikenteen automatisaatio; ovatko miehittämättömät alukset tulevaisuutta lähivesillämme. Aiheesta tullaan kuulemaan puheenvuoroja puolesta ja vastaan. Lainopillisia näkemyksiä asiaan tarjoaa merenkulkuun erikoistuneen Lexia Asianajotoimisto Oy:n keskiviikkoinen seminaari, jossa pohditaan meriteollisuuden digitaalista murrosta.

Luvassa on vuoropuhelua miehittämättömien alusten tarjoamista mahdollisuuksista ja pohdintaa, miten digitaalisuus muuttaa meriteollisuuden toimintaa lähitulevaisuudessa: Korvaako robotti kapteenin ja onko digitaalisuus uhka turvallisuudelle?

Ensimmäisen messupäivän ohjelmistoon kuuluu myös Turun yliopiston järjestämä tiedeiltapäivä, jonka aiheena ovat käynnissä olevat ajankohtaiset tutkimushankkeet.

>> Lue koko artikkeli ilmaiseksi uusimmasta Kuljetus & Logistiikka -lehdestä


Piditkö artikkelista? Kerro siitä myös muille!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

 

Yhteistyössä

    Navigate 2020 – Turun Messukeskus Honda Mönkijät Lempisana Käännöspalvelut ADR Koulutus Timo Kallionpää Turun Satama – Port of Turku Kiho – Tiedonkeräyksen mestari Tapaturva