Luetuimmat artikkelit nyt

Maantiekuljetus, Ajoneuvot

Merenkulku, Tullaus, Huolinta

Teknologia, Tuotanto

Verkkolehti

Tavaravienti Brasiliaan helpottuu olympialaisten alla

15. heinäkuuta 2016
Timo Vuori / Kuvaaja: Pasi Murto

Timo Vuori / Kuvaaja: Pasi Murto16

Tavaroiden väliaikainen vienti Brasiliaan helpottuu ja yksinkertaistuu, sillä maa liittyi 28.6.2016 kansainväliseen ATA carnet -tulliasiakirjajärjestelmään. Tästä voivat hyötyä olympialaisiin matkaavat mediat ja urheilijat, mutta ennen kaikkea vientiyritykset.

Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden johtajan Timo Vuoren mukaan Brasilian liittyminen ATA carnet -tulliasiakirjajärjestelmään on hyvä uutinen suomalaisille vientiyrityksille, jotka voivat jatkossa ilman tulleja viedä Brasiliaan esimerkiksi teollisuuspalveluissa tarvittavia työ- ja asennusvälineitä sekä messu- ja näytetuotteita. Kustannushyödyt voivat olla merkittävät.

”Ensimmäiset hyötyjät ja asiakkaat saattavat olla Brasilian olympialaisiin matkustavat mediayhtiöt ja tiettyjen lajien urheilijat, jotka voivat ATA carnet’n avulla viedä tullitta Rion elokuisiin kisoihin teknologiaa sekä urheiluvälineitä”, arvioi Timo Vuori.

Viime vuosina väliaikaisen tullittoman viennin mahdollistamaa tulliasiakirjaa ovat Suomessa hyödyntäneet vientiyritysten ohella muun muassa tv-yhtiöt, sinfoniaorkesterit ja rockbändit, kilparatsastajat sekä ralliautoilijat.

ATA carnet – tavaroiden passi

Tällä hetkellä ATA carnet mahdollistaa tavaroiden väliaikaisen tullittoman viennin 76 maahan.

“Suomalaiset yritykset käyttävät sitä eniten viedessään tavaroita Yhdysvaltoihin, Norjaan ja Kiinaan. ATA carnet’ta voi hakea Suomeen rekisteröitynyt yritys tai yhdistys”, sanoo Keskuskauppakamarin asiakirjasihteeriKarima Jemaiel.

Lisätietoa ATA carnet’sta ja sen käytöstä yritykset saavat kauppakamareista ja atacarnet.fi-sivustolta.


Piditkö artikkelista? Kerro siitä myös muille!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

 

Yhteistyössä

    Navigate 2020 – Turun Messukeskus Honda Mönkijät Lempisana Käännöspalvelut ADR Koulutus Timo Kallionpää Turun Satama – Port of Turku Kiho – Tiedonkeräyksen mestari Tapaturva