Luetuimmat artikkelit nyt

Maantiekuljetus, Ajoneuvot

Merenkulku, Tullaus, Huolinta

Teknologia, Tuotanto

Verkkolehti

A to B Finland Oy on nyt 100% ekologinen kuljetusliike

9. marraskuuta 2016

a2b_1

Kuljetusalan päästötön pioneeri on tavoitteessa, josta voi olla ylpeä: A2B:llä kuljettaminen ei tuota ympäristöpäästöjä. 28 autoa toimivat kotimaisella jätteistä tehdyllä biokaasulla ja 2 autoa ladataan tuulivoimalla. Tänä vuonna A2B säästää n. 500 000 kg hiiltä ilmakehästämme kuljettamalla puhtaasti. A2B:n kuljetuksista ei myöskään synny ihmisille vaarallisia pienhiukkasia. Ympäristötekoja, joista kilpailijat voivat vain haaveilla.

Puhtaampaa tulevaisuutta kohti jo vuodesta 2010

Kuljetusliike A to B Finland Oy:n missio Suomen ensimmäiseksi täysin ekologiseksi kuljetuspalveluksi alkoi vuonna 2010 vain kahdella sähköautolla. Tavoitteeksi asetettiin pyrkimys täysin ekologiseen ja samalla laajaan palvelun tuotantoon. Nyt kuusi vuotta myöhemmin A2B:n koko 30 biokaasuauton kalusto on päästötön, sen liikevaihto on noin 2 miljoonaa euroa ja se työllistää 30 työntekijää. “Liikenteen aiheuttamia päästöjä voi aina pienentää ja vaikutukset luovat puhtaampaa kaupunki-ilmaa – näin ehkäisemme myös ilmastonmuutosta. Asiakkaamme ymmärtävät että yritysten vuositason hiilisäästöillä on konkreettista merkitystä, ainakin viimeistään silloin kun omat kilpailijat seuraavat esimerkkiä. Harva yritys haluaa olla se saastuttaja.” kertoo toimitusjohtaja Tero Kakko.

 Konkreettiset ekologiset kuljetuspalvelut ovat nyt saatavilla

A2B tarjoaa konkreettisesti ekologisen ja palvelullisesti kattavan vaihtoehdon kotimaan kuljetuksiin: pika-, jakelu- ja lämpösäädeltyjä kuljetuksia ilman ympäristökuormitusta. Autojen koko vaihtelee pienestä sähköautosta suurempaan biokaasulla toimivaan kuorma-autoon saakka. Valtaosa A2B:n kalustosta on pakettiautoja. A2B:n asiakkaita ovat pääsääntöisesti yritykset. Yli puolet toimituksista menee yrityksiin (B2B) ja noin kolmannes on kotiinkuljetuksia (B2C). A2B on erikoistunut myös elintarvikkeiden kuljettamiseen ja suurin osa autoista on varusteltu standardinmukaisin kuormatilan eristyksin ja kylmäkonein.

Mitä enemmän kuljetamme yhdessä, sitä enemmän säästämme luontoa

A2B:n toiminta on aktiivisinta pääkaupunkiseudulla ja päivittäiset ekologisesti toimitetut reitit ulottuvat jo Turkuun ja Tampereelle. ”Kesällä myös Tampereella aloitettiin paikallistoimitukset, joka kertoo että kuljettamisen uusilla ympäristöarvoilla on vaikutusta.”, kertoo toimitusjohtaja Kakko. ”Ekologisuuden lisäksi A2B on kotimainen yritys. Paketit kulkevat perille kotimaisella polttoaineella joka tehdään jätteestä. Kotimaisen polttoaineen käyttö lisää työtä Suomessa ja vähentää riippuvuutta ulkomaisesta energiasta.”

A2B haastaa yrityksiä mukaan ekologisempaan liiketoimintaan

Täysin ekologinen toimitusalue kattaa jo suurimman osan Suomesta ja yrityksen tavoitteena on kasvaa valtakunnalliseksi: ”A2B on päässyt vauhtiin ja asetamme uusia tavoitteita puhtaamman ympäristön puolesta. Nyt yrityksillä on kotimainen ja konkreettisesti ekologinen vaihtoehto.”
 


Piditkö artikkelista? Kerro siitä myös muille!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

 

Yhteistyössä

    FinnFreight Oy ADR Koulutus Timo Kallionpää Rausteel Turun Satama – Port of Turku Tapaturva Viking Line