Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Analytiikka pitää bussit ja rekat tiellä

navistarNavistar, johtava rekkojen, bussien, puolustusajaneuvojen ja moottoreiden valmistaja, tekee teistä turvallisempia ja integroi jokaiseen kulkuneuvoonsa sensorit estämään laitteiston hajoamista kesken ajon. Sensoreiden tuottama data analysoidaan reaaliaikaisesti, jotta rekkojen ja bussien luotettavuutta voidaan kasvattaa entisestään.

Suoriutuakseen datan analysoinnista Navistar on integroinut SAS Instituten analytiikkapalveluita omaan data-arkkitehtuuriinsa. Navistar valitsi kumppanikseen SAS:n saadakseen kaiken irti OnCommand Connection (OCC) -järjestelmästään. OCC-sensorit tuottavat jatkuvaa dataa rekkojen moottoreista ja ilmenevistä vikakoodeista. Järjestelmä monitoroi kulkuneuvoja reaaliaikaisesti.

Navistarin data-analyytikot käyttävät SAS-ohjelmistoja, jotta he voivat käydä läpi massiivista datamäärää ja priorisoida ne viestit, jotka ennakoivat tulevia vikoja. Yritys käyttää SAS:n palveluita myös kehittääkseen esimerkiksi markkinointimalleja sekä malleja hintajoustoon.

–        Käytämme SAS:n palveluita yrityksemme kaikilla osastoilla. On mahtavaa, että pystymme tekemään kaiken datan prosessoinnista aina vaativaan analyysiin yhdessä ja samassa käyttöliittymässä. SAS säästää analyytikoiltamme paljon päänvaivaa, sanoo Navistarin Data Science -osaston johtaja Gyasi K. Dapaa.

Navistar kehuu SAS:n tarjoavan samasta paikasta palveluja datan prosessointiin, profilointiin ja analysointiin. Palveluilla voidaan nopeuttaa työskentelyä ja saada entistä parempia tuloksia.

–        Tutkimme avoimen koodin vaihtoehtoja, mutta tarvitsimme ratkaisun, joka on tehokas ja käyttäjäystävällinen. SAS tuottaa analyyttista tietoa, joka edistää sekä meidän että asiakkaidemme liiketoimintaa. Kun asiakkaamme menestyvät, myös me menestymme, Dapaa sanoo.

Navistar integroi analyyttistä käyttöä varten Teradata-ratkaisun, IBM DB2 -tietokannan ja big data Hadoop -arkkitehtuurin SAS ympäristöön.

–        SAS ohjelmistojen käyttäjäystävällisen käyttöliittymän ansiosta myös koodaamisen alkeet osaavat analyytikot voivat johtaa analytiikkaprojekteja ja luoda ennakoivia malleja. Kokeneet ohjelmoijat taas voivat kirjoittaa omat koodinsa. Tämä joustavuus tekee SAS:n ratkaisusta erityislaatuisen, Dapaa sanoo.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi