Luetuimmat artikkelit nyt

Maantiekuljetus, Ajoneuvot

Merenkulku, Tullaus, Huolinta

Teknologia, Tuotanto

Verkkolehti

DB Schenker ja Turun kaupunki neuvottelevat kiinteistöjärjestelystä

2. huhtikuuta 2017

Tavoitteena rakentaa uusi terminaali Logicityn alueelle lentokentän läheisyyteen

DB Schenker ja Turun kaupunki neuvottelevat kiinteistöjärjestelystä uuden terminaalin rakentamiseksi Logicityn alueelle. Tällä hetkellä DB Schenkerillä on terminaalitoimintoja Turussa Juhana Herttuan puistokadulla sekä Nosturinkadulla Turun kaupungilta vuokratuilla tonteilla. Yhteensä kahdeksan hehtaarin suuruiset alueet sijoittuvat vireillä olevan Herttuankulma-nimisen asemakaavamuutoksen alueelle.

Nyt neuvoteltavan aiesopimuksen mukaan DB Schenker luovuttaa Turun kaupungille Juhana Herttuan puistokadun terminaalialueen vuokraoikeuden rakennuksineen ja vuokraa kiinteistön tilat takaisin määräaikaisella vuokrasopimuksella vähintään vuoden 2020 loppuun saakka. Turun kaupunki luovuttaa lentokentän lähiseudulta Logicityn alueelta DB Schenkerille alueen, joka koostuu noin 73 500 neliömetrin suuruisesta kaupungin omistamasta tontista sekä Finavialta hankittavasta 14 800 neliömetrin määräalasta. Vaihdettavien alueiden arvot vastaavat toisiaan.

DB Schenkerin tavoitteena on hankkeen edellyttämien päätösten ja lupamenettelyjen jälkeen rakentaa Logicityn alueelle terminaali. Rakentamisen arvioidaan alkavan vuoden 2018 alkupuoliskolla. Aiesopimus etenee kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan esityksestä kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle.


Piditkö artikkelista? Kerro siitä myös muille!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Yhteistyössä

    Honda Mönkijät Lempisana Käännöspalvelut ADR Koulutus Timo Kallionpää Turun Satama – Port of Turku Kiho – Tiedonkeräyksen mestari Tapaturva