Luetuimmat artikkelit nyt

Maantiekuljetus, Ajoneuvot

Merenkulku, Tullaus, Huolinta

Teknologia, Tuotanto

Verkkolehti

Ammattitaidon Suomen mestarit valittu

1. kesäkuuta 2017

Kovatasoinen Taitaja2017-kilpailu osoitti, että autonasennuksen ja rakentamisen tulevaisuus on hyvissä käsissä

Ammattitaidon Suomen mestaruudet ratkesivat 18.5. Helsingissä erittäin kovatasoisissa kilpailuissa. Autonasennuksen Suomen mestari on Arttu Kivenmäki Koulutuskeskus Sedusta. Rakennusalan on puolestaan syytä seurata kolmikkoa Severi Vihtamäki (kirvestyö), Tapani Katila (muuraus ja laatoitus) sekä Evgeny Rongonen (huonekalupuuseppä), jotka todistivat niin erinomaisen ammattitaitonsa kuin paineensietokykynsäkin haasteellisia kilpailutöitä selvittäessään.

Suomessa on nyt yli 50 uutta ammattitaidon Suomen mestaria eri aloilta, kun Taitaja2017-kilpailujen tulokset ratkesivat torstaina Helsingissä. Bosch oli tapahtuman pääyhteistyökumppanina mukana etsimässä Suomen parhaita autonasentajia, kirvesmiehiä, huonekalupuuseppiä sekä muurareita ja laatoittajia. Tapahtuman kävijämäärä oli huikeat 99 180, mikä on Taitaja-tapahtumien kaikkien aikojen ennätys.

Autonasennuksen Suomen mestaruuteen kiri Arttu Kivenmäki Koulutuskeskus Sedusta. Kilpailun kärkijoukko oli erittäin kovassa iskussa, ja niinpä Kivenmäen piste-ero toiseksi tulleeseen Turun Ammatti-Instituutin Väinö Kuosmaseen jäi vain puoleen pisteeseen.

 

Arttu Kivenmäki (Koulutuskeskus Sedu), Väinö Kuosmanen (Turun ammatti-instituutti), Matias Lähteenmäki (Rasekon ammattiopisto)
Autoasennus
Kuva: Skills Finland / Pasi Henriksson (Stadin ammattiopisto)

Kirvestyön Suomen mestaruuden voitti Severi Vihtamäki Jyväskylän ja Jämsän ammattiopistosta. Muurauksen ja laatoituksen kilpailun voittajaksi nousi puolestaan Tapani Katila Koulutuskeskus Sedusta. Molemmat kullat olivat varsin kirkkaita, sillä eroa hopeasijaan syntyi usean pisteen verran. Huonekalupuuseppien kilpailun voiton vei puolestaan Evgeny Rongonen, joka samoin kuroi lähes neljän pisteen kaulan muihin kilpailijoihin.

Bosch vahvasti mukana kilpailuissa – kisahumussa mukana myös tubettaja Roni Back

Bosch oli vahvasti mukana niin Taitaja2017-kilpailujen valmistelussa kuin kilpailujen toteutuksessakin. Boschin koneita ja laitteita käytettiin autonasennuksen, kirvestyön, huonekalupuuseppien sekä muurauksen ja laatoituksen kilpailuissa, ja Boschin asiantuntijoita nähtiin myös tuomaritehtävissä. Boschin kisahumussa oli mukana myös suosittu videobloggaaja Roni Back, jonka raportin kilpailusta voi katsoa täältä: https://youtu.be/U8f7WfCcp1A

Yhteensä Taitaja2017-kilpailuissa ratkottiin yli 50 lajin Suomen mestaruudet. Seuraavat Taitaja-kilpailut järjestetään Tampereella 15.–17.5.2018. Kilpailut järjestää Skills Finland ry.

Logistiikan Taitaja 2017 voittajat

Juho Toivonen (Kiipulan ammattiopisto), Johannes Sorvari (Validia ammattiopisto), Juho Rautinen (Validia ammattiopisto)
 
Kuva: Skills Finland / Pasi Henriksson (Stadin ammattiopisto)

 

Kuljetuslogistiikan Taitaja 2017 voittajat

Janne Jakkila (Rovaniemen koulutuskuntayhtymä), Valtteri Hakala (Keski-Pohjanmaan ammattiopisto), Ville Pohjola (Jyväskylän ja Jämsän ammattiopisto)
 
Kuva: Skills Finland / Pasi Henriksson (Stadin ammattiopisto)


Piditkö artikkelista? Kerro siitä myös muille!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

 

Yhteistyössä

    Lempisana Käännöspalvelut ADR Koulutus Timo Kallionpää Turun Satama – Port of Turku Kiho – Tiedonkeräyksen mestari Tapaturva