Luetuimmat artikkelit nyt

Maantiekuljetus, Ajoneuvot

Merenkulku, Tullaus, Huolinta

Teknologia, Tuotanto

Verkkolehti

Symbio ja DENSO perustavat yhteisen innovaatiokeskuksen Espooseen

28. marraskuuta 2017

Teknologiayritys Symbio perustaa innovaatiokeskuksen Suomeen yhdessä maailman johtavan autoteollisuuden komponenttivalmistajan, japanilaisen DENSO Corporationin kanssa. Keskus tulee Symbion pääkonttorin tiloihin Espooseen. 

Keskuksessa suunnitellaan erityisesti uusia palveluja autoteollisuuteen

– Autoteollisuus käy läpi suuria muutoksia juuri nyt. Muun muassa sähköautot, itseohjautuvat autot ja uudet digitaaliset ajo- ja huoltopalvelut vaativat kehittyneempää tekoälyä ja uudenlaisia komponentteja. Ilmoitimme hiljattain myös tytäryhtiön perustamisesta Saksaan, jotta voimme paremmin vastata autoteollisuuden tarpeisiin. Tämä on hyvä mahdollisuus kehittää Espoon konttorimme ja DENSOn yhteistyötä, mutta myös saksalainen yrityksemme hyötyy tästä, sanoo Symbion toimitusjohtaja Arto Kuusinen.

Innovaatiokeskuksen perustamisen aiesopimus allekirjoitettiin 24.10.2017. Toiminta aloitetaan jo tämän vuoden puolella

– Eurooppa on hyvä kasvualue Symbiolle. Innovaatiokeskuksen tavoitteena on yhdistää DENSOn johtava autoteollisuuden osaaminen Symbion kuluttajatuotteiden erityisosaamiseen ja saada ne saman katon alle, Kuusinen kertoo.

– Me haluamme selvittää, miltä liikkuvuuden tulevaisuus näyttää yhteiskunnassamme. Yhteistyömme hyödyttää sekä autoilijoita että yhteiskuntaa. Olemme todella innoissamme innovaatiokeskuksen avaamista mahdollisuuksista ja yhteistyöstä Symbion kanssa, sanoo DENSOn toimitusjohtaja Kazuoki Matsugatani.

Symbio ja DENSO hyödyntävät Design Thinking -metodologiaa kehittääkseen uusia konsepteja ja ratkaisuja DENSOn asiakkaille. Kummankin yhtiön työntekijät tekevät töitä rinnakkain innovaatiokeskuksessa. Symbio palkkaa erityisesti konseptisuunnittelijoita ja ohjelmistoarkkitehteja tätä varten. Yhtiöt aikovat kehittää ratkaisuja autoteollisuuteen prototyyppikehityksen avulla.

– On todella hienoa, että suomalainen yritys pääsee näin strategiseen asemaan suuren autoteollisuuden komponenttivalmistajan kanssa. Tämä uusi keskus tulee olemaan keskeinen osa uutta liiketoimintaa, kertoo Kuusinen.


Piditkö artikkelista? Kerro siitä myös muille!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

 

Yhteistyössä

    Koljonvirta Truck Meeting Lempisana Käännöspalvelut ADR Koulutus Timo Kallionpää Turun Satama – Port of Turku Kiho – Tiedonkeräyksen mestari Tapaturva