Luetuimmat artikkelit nyt

Maantiekuljetus, Ajoneuvot

Merenkulku, Tullaus, Huolinta

Teknologia, Tuotanto

Verkkolehti

Turun Satama: Sataman maamerkki viettää juhlavuotta

21. marraskuuta 2017

Kuva ja teksti: Turun Satama

Vuonna 1997 Turun Sanomat uutisoi Turun sataman saaneen uuden huomattavan maamerkin, kun uusi, yli 50 metriä korkea konttinosturi oli aloittanut toimintansa. 600 tonnia painava Andsaldo-nosturi tuotiin Italiasta meriteitse. Tänä vuonna tulee kuluneeksi siis 20 vuotta siitä, kun Ansaldo otettiin käyttöön satamassa.

Sataman nosturit, Ansaldo mukaan lukien, ovat kokeneet vuosien saatossa useita uudistuksia. Tänä vuonna satamassa on suoritettu kontti- ja monitoiminosturien täydellinen peruskunnostus osana rahtiliikenteen palvelujen kehittämistä. Kunnostuksen yhteydessä nykyaikaistettiin myös nosturien logiikka, minkä ansiosta nosturitoiminta tapahtuu entistä sujuvammin raskaan teollisuuden projektilastit mukaan lukien. Nopeammat nostot tehostavat lastinkäsittelyä ja lyhentävät osaltaan Turun sataman jo ennestään lyhyttä läpimenoaikaa.

www.portofturku.fi


Piditkö artikkelista? Kerro siitä myös muille!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Yhteistyössä

    Tawastia Truck Weekend 2020 Meriverkostot 2020 Honda Mönkijät Lempisana Käännöspalvelut ADR Koulutus Timo Kallionpää Turun Satama – Port of Turku Kiho – Tiedonkeräyksen mestari Tapaturva