Luetuimmat artikkelit nyt

Maantiekuljetus, Ajoneuvot

Merenkulku, Tullaus, Huolinta

Teknologia, Tuotanto

Verkkolehti

PAU: Maaseudulla pitäisi olla aina tarjolla suljettuja kirjelaatikoita

7. joulukuuta 2017

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn järjestöpäällikkö Seppo Kinnunen pitää huonona Postin toimia poistaa useita satoja kirjelaatikoita. Kinnusen mielestä maaseudulla tulisi olla mahdollisuus jättää lähetyksensä lukittuun kirjelaatikkoon.

Tätä puoltaa kirjesalaisuus ja turvallisuus, sanoo Kinnunen. Myös useille kesämökkiläisille ja matkailijoille Postin oma kirjelaatikko on ainoa vaihtoehto. Kirjelaatikon tyhjennys jakelun yhteydessä kestää vain pienen hetken, joten mistään kustannustekijästä ei voi olla kyse, Kinnunen toteaa.

Kaupungeissa Kinnunen siirtäisi turvallisuuden takia kirjelaatikoita enemmän sisätiloihin; kauppakeskuksiin, pakettiautomaattien yhteyteen ja myös vanhusten palvelutaloihin. Postin pitää palvella edelleen yrityksiä ja kansalaisia, ei tämä asia ole muuttunut mihinkään, Kinnunen huomauttaa. Kirjelähetysten kulun hidastaminen uuden lain mahdollistamana ja kirjelaatikoiden vähentäminen eivät ainakaan paranna kirjelähetysten tulevaisuutta. Kinnunen ihmetteleekin, mikä on Postin motiivi. Hän toivoo, että niin yrittäjäjärjestöt, kunnat ja eläkeläisjärjestöt ottaisivat asiaan näkyvästi kantaa.

 

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry on Postin henkilöstöä edustava työntekijä- ja toimihenkilöjärjestö. PAUn jäseniä työskentelee myös muissa jakeluyrityksissä sekä OpusCapitassa, Avarn Security Oy:ssä  ja Ahvenanmaan postissa. PAU on noin 28 000 jäsenellään alansa vahva edunvalvoja, joka ajaa jäsentensä taloudellisia, ammatillisia ja yhteiskunnallisia etuja.


Piditkö artikkelista? Kerro siitä myös muille!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Yhteistyössä

    Honda Mönkijät Lempisana Käännöspalvelut ADR Koulutus Timo Kallionpää Turun Satama – Port of Turku Kiho – Tiedonkeräyksen mestari Tapaturva