Luetuimmat artikkelit nyt

Maantiekuljetus, Ajoneuvot

Merenkulku, Tullaus, Huolinta

Teknologia, Tuotanto

Verkkolehti

Mazda VISION COUPE on voittanut kauneimman konseptiauton palkinnon

1. helmikuuta 2018

Mazda VISION COUPE on voittanut kauneimman konseptiauton palkinnon Pariisin Festival Automobile International -tapahtumassa. Ikuo Maeda, Mazdan muotoilujohtaja, vastaanotti palkinnon eilen illalla Pariisissa yhdessä muotoilutiiminsä kanssa.

Tuomaristo, mihin kuului autoalan ja autourheilun ammattilaisia, sekä kuuluisia arkkitehteja ja muodin ammattilaisia, valitsivat Tokion autonäyttelyssä esitellyn VISION COUPEN yhdeksän muun ehdokkaan joukosta. Palkinnosta kilpailivat: Audi Aicon, BMW i Vision Dynamics, Kia Proceed Concept, Lamborghini Terzo Millennio, Mercedes-Benz AMG GT Concept, Mercedes-AMG Project One, Vision Mercedes Maybach 6 Cabriolet, Nissan Vmotion ja Peugeot Instinct. Mazda voitti saman palkinnon kaksi vuotta sitten säväyttävällä RX-VISION konseptiautolla.

Niin kuin nimestä voi päätellä, VISION COUPE, kuten RX-VISION:kin, kuvaavat Mazdan seuraavan sukupolven autojen muotoilua. Muodot linjakkaassa Coupéssa, jossa matkustamo on sijoitettu kohti auton takaosaa, ovat klassisen Coupé muotoilun tyyliä, ilmentäen voimakasta urheiluauton suorituskykyä.

“VISION COUPE käyttää hyväkseen heijastuksia ilmaistaakseen elinvoimaisuutta, mikä on KODO-muotoilun seuraava askel” sanoi Ikuo Maeda, Mazdan muotoilusta ja Brändi-ilmeestä vastaava johtaja. “Tämä auto ilmentää Japanilaista estetiikkaa, ja tulla palkituksi täällä “taiteen kaupungissa” kaksi vuotta RX-VISION:in voiton jälkeen, on hyvin ilahduttavaa. Me haluamme säilyttää identiteettimme Japanilaisena brändinä jatkaessamme maailmanlaajuisesti suosittujen autojen luomista.”

Yksinkertainen ”yhden liikkeen” muotoilu kuvaa mahtavaa vauhdin tunnetta. Sisätilat kuvaavat perinteistä Japanilaista arkkitehtuurin konseptia, muodostaen kolmiulotteisen syvyyden ja miellyttävältä tuntuvan tilan. VISION COUPE on kunnianosoitus Mazdan 50-vuotta pitkälle eleganttien Coupéiden historialle, kuten Mazda Luce Rotary, joka tunnetaan myös Mazda R130:na.

VISION COUPE on esillä Pariisin Hôtel National des Invalides helmikuun 4. päivään asti Festival Automobile International’s concept car näyttelyssä. Näyttely kerää vuosittain noin 35,000 kävijää.


Piditkö artikkelista? Kerro siitä myös muille!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

 

Yhteistyössä

    Lempisana Käännöspalvelut FinnFreight Oy ADR Koulutus Timo Kallionpää Rausteel Turun Satama – Port of Turku Tapaturva Viking Line