Luetuimmat artikkelit nyt

Maantiekuljetus, Ajoneuvot

Merenkulku, Tullaus, Huolinta

Teknologia, Tuotanto

Verkkolehti

Uusi upea ruokalista Silja Linen ja Tallinkin laivoille – Suunnittelijana Italialainen keittiöpäällikkö Valter Gaiaudi

29. maaliskuuta 2018

Italialainen keittiöpäällikkö Valter Gaiaudi suunnitteli Silja Linen ja Tallinkin laivojen Tavolàta-ravintoloihin täysin uudistuneen ruokalistan, josta matkustajat pääsevät nauttimaan vuoden verran 1.4.2018-31.3.2019. Luoteis-Italian Liguriasta lähtöisin oleva menu sisältää runsaasti merenantimia, ja on saanut inspiraation siitä, mitä tavalliset italialaiset kotiäidit ostavat markkinoilta.

– Toimin opettajana Arma Di Taggian hotelli- ja kokkikoulussa, joka on yksi huippuosaamisen kansallisista kouluista Italiassa. Minua inspiroi suuresti eri sesongit ja tuoksut, ja etenkin se kun kiertelen kala-, hedelmä- ja vihannesmarkkinoilla katsoen, mitä tavalliset kotiäidit ostavat ja valmistavat, Valter Gaiaudi kertoo.

Tavolàta-ravintoloiden ruokalistalla näkyy Luoteis-Italian Ligurian alueen erikoisuudet ja raaka-aineet; mereneläviä, kalaa, lihaa ja vihanneksia. Alkupalalistalta löytyy Italiassa suosittua turskaa, joka on Tavolàtassa tuoreesta fileestä hauduttaen valmistettu. Sille antaa makusäväyksen Taggiascaoliivijauhe. Kampasimpukat on kevyesti savustettu ja maustettu fenkolilla ja tähtianiksella.

Ensimmäinen lämmin ruoka eli primi piatti on jättirapurisotto, joka saa kermaista täyteläisyyttä Stracciatella-tuorejuustosta, kesäkurpitsapasta nautitaan Taggiasca-oliivien ja paahdettujen pinjansiemenien kanssa.

Paahdettu lohi maustuu seesamkastikkeella. Voissa paistettu ruijanpallas saa seurakseen rypäle-emulsiota, haudutettua endiiviä ja karamellisoitua klementiiniä. Yksi pääruoista on avattu kanin filee, joka täytetään vasikanlihasta, pinaatista ja yrteistä tehdyllä murekkeella. Annoksessa on mukana oliiveja ja munakoisokaviaaria ja sen kruunaa timjamikastike. Ja toki listalla on myös grillattua härän sisäfileetä.

Jälkiruoista Tiramisu lienee se rakastetuin. Ricottavanukas sokeroidulla appelsiinilla, hasselpähkinällä ja suklaakastikeella löytää epäilemättä paljon ystäviä. Jälkiruokien ennakkosuosikki lienee kuitenkin täydellinen oliiviöljyjäätelö, josta Silja Serenaden keittiöpäällikkö Juha Tamminen tiivistää ”on muuten todella hyvää”.

Valter Gaiaudi teki menun suunnittelussa yhteistyötä Silja Linen laivojen keittiöpäälliköiden kanssa, sillä matkustajien suosikkeja haluttiin säilyttää mukana listalla. Listalta löytyy edelleen kaksi erilaista leikkelevalikoimaa, tomaatti-mozzarellasalaattia, lohta ja sitruunapannacottaa. Neljän ruokalajin ”Menu Italiano” maksaa 59,00 €, muuten hinnat annoksen mukaan.

Oliivit ovat Ligurian toinen tunnettu herkku. Alpeilta Välimereen laskeutuvien jokilaaksojen pengerretyissä oliivilehdoissa kypsyvät arvostetut Taggiasca-oliivit. Niitä viljelee perinteisillä menetelmillä Boerin perhe, jonka huippulaadukkaita ROI-oliiveja ja -oliiviöljyjä käytetään Tavolàtan keittiössä. Niitä voi myös ostaa Tavolàta-ravintoloista mukaan tuliaisiksi.


Piditkö artikkelista? Kerro siitä myös muille!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

 

Yhteistyössä

    FinnFreight Oy ADR Koulutus Timo Kallionpää Rausteel Turun Satama – Port of Turku Tapaturva Viking Line