Luetuimmat artikkelit nyt

Maantiekuljetus, Ajoneuvot

Merenkulku, Tullaus, Huolinta

Teknologia, Tuotanto

Verkkolehti

Maarakennus- ja kuljetusalan naiset – Hyväntekeväisyyskalenteri 2019

12. huhtikuuta 2018

Kuten sanonta kuuluu ”Uusi vuosi, uudet kujeet”,  oli kirjaimellisesti juuri sitä parille kymmenelle  maanrakennus- ja kuljetusalalla toimivalle  naiselle. 


Seuraa kalenteriprojektin etenemistä Instagramissa ja Facebookissa:

https://www.instagram.com/mknaisetry/

https://www.facebook.com/Maarakennus-ja-kuljetusalan-naisten-kalenteri-2019-1736723746391937/


Kaikki sai alkunsa alkuvuodesta 2018 sosiaalisessa mediassa, Facebookissa, jossa syntyi ryhmä, joka kokosi ajan saatossa yhteen satoja naisia, jotka toimivat miesvaltaisilla aloilla, niin maanrakennuspuolen kuin kuljetusalan tehtävissä.

Kuten kyseisillä aloilla ilmenee yleisestikin, myös tämä ryhmä loi yhteishenkeä jokaiselle jäsenelleen ja toi rohkeutta luoda jotain uutta ja erikoista.  Huumorin ja vitsailuiden syrjästä lensi ilmoille ajatus hyväntekeväisyyskalenterista, jolla kyseisten alojen naiset voisivat tuoda omaa osaamistaan ja asennettaan esille seksikkäällä ja hieman pikkutuhmalla tavalla.

”Tonneja takana, rautaa alla.” Henna Rahkonen
viemässä rautakuormaa Seinäjoelle.

Parinkymmenen naisen ryhmä lähti viemään kalenteriprojektia täydellä höyryllä eteenpäin, silmissä siintäen lopputulos, jonka avulla saataisiin paljon hyvää aikaiseksi.  Tämä pienehkö, mutta sitäkin toimeliaampi ryhmä naisia perusti yhdistyksen (Maarakennus- ja Kuljetusalan Naiset Ry), jonka avulla tulevaisuudessakin saataisiin erinäisiä tempauksia tehtyä hyväntekeväisyyden nimissä.

Kun puhutaan hyväntekeväisyydestä, on myös ensiarvoisen tärkeää saada apu sitä tarvitseville.  Moni ryhmänedustaja on äiti, jolloin huolehtinen ja välittäminen pienemmästä on arkipäivää, näin ollen valikoitui kalenterituoton kohteeksi lasten- ja nuorten mielenterveystyö, jonne rahallinen apu ohjautuu Lastenklinikoiden Kummit ry:n kautta.

Löytyykö maastamme apua tarjoavia? – Kyllä löytyy!

Jo alle viikossa oli löytynyt jokaiselle kuukaudelle sponsori ja nimi- ja logopaikatkin täyttyivät hetkessä.

Suuri kiinnostus kalenteria kohtaan on tavoittanut monen tiellä liikkujan ja kannustava palaute saa onnistumisenhalun nousemaan uudelle tasolleen, tässä emme voi kuin onnistua.

Kuvauksia lähdettiin organisoimaan vauhdilla. Kalenterin toivovat jäävän alimitoitetuksi määräksi. Toiveissa olisi kerätä muhkea lahjoitus kaikille heille tärkeään kohteeseen.

Jonna Björk on useamman vuoden
ajanut maansiirtoautoa työkseen ja
lempinimestä #hullusisunainen voinee
päätellä, mikä automerkki eniten
työnteossa miellyttää.

Jutun julkaisuhetkellä ovat kuvaukset jo hyvässä vauhdissa ja pari maistiaista on jo julkaistu, joista kalenterin itselleen haluavat voivat nähdä mitä tuleman pitää.

Monilahjakkuus ei ole näille naisille lainkaan erikoinen piirre, sillä Maarakennus- ja kuljetusalan naisten joukosta löytyi myös taitava valokuvaaja, joka haluaa ikuistaa kuviinsa sen tunteen ja asenteen, mitä nämä naiset kantavat itsellään.

Naiset painottavat, että kyseessä ei ole kalenteri, mikä paljastaa kaiken mitä työvaatteiden alta löytyy, vaan kuvat ovat hyvällä maulla otettuja, pientä seksikkyyttä sisällään pitäen.  Paljon toivottu kalenteri ilmestyy lokakuussa!

 

Juttu on julkaistu Kuljetus & Logistiikka -lehden numerossa 2 / 2018, sivuilla 44-46.

Voit lukea alkuperäisen artikkelin näköislehdestä.


Piditkö artikkelista? Kerro siitä myös muille!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

 

Yhteistyössä

    FinnFreight Oy ADR Koulutus Timo Kallionpää Rausteel Turun Satama – Port of Turku Tapaturva Viking Line