Luetuimmat artikkelit nyt

Maantiekuljetus, Ajoneuvot

Merenkulku, Tullaus, Huolinta

Teknologia, Tuotanto

Verkkolehti

Lukijalta: Älytön pätevyysvaatimus

1. toukokuuta 2018

Olin toiminut kuljetusyrittäjänä n.35 vuotta kun tuli tämä pätevyysvaatimus kuljettajille, pellekortiksi kutsuttu kuljettajien keskuudessa. En mitenkään voinut ymmärtää että olin ollut alalla jo 35 vuotta ilman että’ olisin pätevä hoitamaan kuljetusyritystäni.

Kävin väkisin nämä vaaditut koulutukset, ja täytyy sanoa että johan oli aivan turhaa pelleilyä. Kävin ensiapukurssin myös, ja se oli ainut jossa oli jotain järkeä, se pitäisi olla pakollinen jokaiselle kuljettajalle. Nämä muut kurssit olivat aivan täyttä pelleilyä.

Käytiin asioita jotka ovat ammattikuljettajalle jo muutenkin maalaisjärkeä käyttämällä selvää pässinlihaa. Nämä kurssit ovat minun sekä muiden kuskien mielestä täyttä rahastusta. Mitään eivät anna mutta paljon vievät köyhän kuljettajan lompakosta.

En myöskään voi käsittää sitä, että on tämä ennakoivan ajon kurssi pakollinen, mutta neljä seuraavaa kurssia voivat olla kaikki samaa kurssia.

Nyt on tilanne mennyt kuskien saamisen kohdalta tosi vaikeaksi. Yllättävän sairastumisen vuoksi ei tahdo saada kuskia muutamaksi päiväksi, myös lomien suhteen on tullut vaikeuksia saada ketään tilalle. Päteviä kuskeja oli ennen helppo saada, mutta nyt on maailma pullollaan päteviä kuskeja ilman todistusta, koska jo kurssien hinta rajoittaa niiden hommaamista. Ja jos pätevä kaveri ilman tätä pelletodistusta haluaisi tehdä sillointällöin pientä lisäansiota tuuraushommissa, niin ei onnistu. Toivottavasti tähän pelleilyyn saadaan joskus tolkkua. Itsellä tämä ”pätevyys” on voimassa vielä 1,5 vuotta, jonka jälkeen en enää osaa kuljettajan töitä hoitaa. En enää sitä aio uusia.

Nimim. Ari


Piditkö artikkelista? Kerro siitä myös muille!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

 

Yhteistyössä

    Koljonvirta Truck Meeting Lempisana Käännöspalvelut ADR Koulutus Timo Kallionpää Turun Satama – Port of Turku Kiho – Tiedonkeräyksen mestari Tapaturva