Luetuimmat artikkelit nyt

Maantiekuljetus, Ajoneuvot

Merenkulku, Tullaus, Huolinta

Teknologia, Tuotanto

Verkkolehti

Suomen ja Venäjän raja-asema Vainikkalan vaativa turvalaiteprojekti onnellisesti maaliin

13. marraskuuta 2018

Suomen ja Venäjän välisen henkilö- sekä tavaraliikenteen merkittävin raja-asema sai uudet turvalaitteet. Noin 21 miljoonan euron hanke sujui suunnitelmien mukaan ja nyt ratapihan raiteistoa voidaan kehittää tehokkaammaksi.

Turvalaitejärjestelmän käyttöönotto Vainikkalan henkilö- ja tavara-asemilla kesti kuusi viikkoa. Rajan ylittävät liikennemäärät, alueeltaan suuri ratapiha ja muutoksen laajuus olivat niin suuret, että totaalikatkoon ei ollut mahdollisuutta, vaan työt tehtiin liikenteen seassa. ”Onnistuneen suunnittelun ansiosta käyttöönotto saatiin toteutettua liikenteen ehdoilla. Työvaiheita tehtiin raide kerrallaan”, kertoo projektipäällikkö Sakari Nieminen.

Täysin palvellut 1970 luvun reletekniikka uusittiin ohjelmoitavalla järjestelmällä, jonka toimitti rautateiden turvalaitetoimituksiin erikoistunut Mikkeliläinen Mipro Oy. ”Turvalaitetöiden yhteydessä Vainikkalan raiteiston jatkokehitys mahdollistaa kauko-ohjauksen. Liikenteelle uudistus merkitsee toimintavarmuutta, kun raiteistoa voidaan käyttää monipuolisemmin ja tehokkaammin”, Nieminen kuvailee.

Vainikkalan turvalaitejärjestelmä uudistettiin osana Itä-Suomen ratapihojen turvalaiteuudistuksen korjausvelkahanketta. Työt käynnistyivät 2016.

Laajempi turvalaitteiden uusiminen jatkuu Riihimäki-Tampere rataosan käyttöönottotarkastuksilla jo tulevana lauantaina 10.11.


Piditkö artikkelista? Kerro siitä myös muille!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Yhteistyössä

    Honda Mönkijät Lempisana Käännöspalvelut ADR Koulutus Timo Kallionpää Turun Satama – Port of Turku Kiho – Tiedonkeräyksen mestari Tapaturva