Luetuimmat artikkelit nyt

Maantiekuljetus, Ajoneuvot

Merenkulku, Tullaus, Huolinta

Teknologia, Tuotanto

Verkkolehti

Trafi: Liikennelabra-seminaarissa kohtaavat uudet liikkumisen palvelut ja kokeilut

16. marraskuuta 2018

Tulevaisuuden liikenne mahdollistuu ennen kaikkea yhteisissä, tietoa kokoavissa yhteyksissä. Uudet liikkumisen palvelut ja kokeilut ovat tänään esillä Helsingissä, kun Trafin koordinoiman, liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalan yhteisen Liikennelabra-verkoston toimijat esittelevät tulevaisuuden liikenteen ratkaisuja.

”Tulevaisuuden liikenne mahdollistetaan yhteisessä ekosysteemissä. Liikkumisen palvelujen kehittäminen edellyttää rohkeita avauksia ja toimijoita julkiselta sekä yksityiseltä sektorilta, jotka kohtaavat Liikennelabrassa. Tarkoituksena on mahdollistaa kasvua kannustamalla toimijoita yritysvetoisiin avauksiin, jossa julkinen sektori voi olla mukana mahdollistamassa”, kertoo seminaarin avannut Trafin tietojohtaja Juha Kenraali.

Liikennelabran seminaarissa on esillä monipuolinen kattaus liikenne- ja liikkumispalveluja tarjoavia ratkaisuja. Tilaisuudessa on esillä mm. tekoälypalveluja liikenneturvallisuuteen kehittävät Vaisala, kuljettajalle peliviihdepalvelua kehittävä Ficonic Solutions sekä digitaalisia logistiikkapalveluja kehittävä Vediafi.

Kokeiluissa keskiössä arkea sujuvoittavat ratkaisut ja uudet innovaatiot

”Kokeiluissa on kyse yhteisten tavoitteiden ja ratkaisujen kehittämisestä. Kiinnostavina mahdollisuuksina ovat myös MyData-periaatteiden mukaiset ratkaisut, joissa järjestelmiä digitalisoimalla voidaan luoda räätälöityjä palveluja. Tätä ratkaisua seminaarissa esittelee Tilaajavastuu. Lisäksi seminaarissa järjestetään 16 liikkumispalvelusta ja -hankkeesta koostuva pitchausosio, joissa on mahdollisuus saada kuvaa, millaisia uusia kokeiluja on tulossa”, toteaa Trafin johtava asiantuntija ja Liikennelabraa koordinoiva Noora Lähde.

Finlandia-talolla Helsingissä 16.11.2018 järjestettävään seminaariin osallistuu yhteensä noin 300 alan asiantuntijaa ja kehittäjää yrityksistä, tutkimustahoista ja julkiselta sektorilta. Tilaisuutta voi seurata striimattunaja osallistua siihen somessa #liikennelabra2018-hashtagilla.

Trafin koordinoima Liikennelabra edistää ja kannustaa aktiiviseen yhteistyöhön yksityisten ja julkisten toimijoiden välillä. www.liikennelabra.fi 


Piditkö artikkelista? Kerro siitä myös muille!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Yhteistyössä

    Lempisana Käännöspalvelut ADR Koulutus Timo Kallionpää Turun Satama – Port of Turku Kiho – Tiedonkeräyksen mestari Tapaturva