Luetuimmat artikkelit nyt

Maantiekuljetus, Ajoneuvot

Merenkulku, Tullaus, Huolinta

Teknologia, Tuotanto

Verkkolehti

Vahasella vahvan kasvun vuosi

15. helmikuuta 2019

Kiinteistö- ja rakennusalan konsulttikumppanin Vahasen viime vuoden liikevaihto ja tulos jatkoivat jo edellisvuonna alkaneella kasvukäyrällä. Vahanen-yhtiöiden liikevaihto oli vuonna 2018 32,8 miljoonaa euroa, kun se edellisvuonna oli 28,5 miljoonaa euroa. Myös 2,9 miljoonan euron käyttökate on edellisvuotta merkittävästi parempi.  

Vahanen-yhtiöiden konsernijohtaja Risto Räty pitää viime vuoden taloudellisia lukuja ja operatiivisen toiminnan kehittämistä vahvana perustana, joilta yhtiö ponnistaa tänä vuonna vielä korkeammalle.

– Vahanen-yhtiöt on käänneyhtiö. Olemme rakentaneet onnistumisia sekä asiakkaillemme että itsellemme. Olemme tyytyväisiä viime vuoden taloudelliseen menestykseen ja meillä on hyvä kehittämisen draivi päällä. Rohkenemme siis tavoitella tälle vuodelle 40 miljoonan liikevaihtoa, Räty toteaa.

Vahanen-yhtiöiden toiminnan kehittämiseen liittyi viime vuonna neljä yritysostoa. Vahanen osti Talokeskus Yhtiöt Oy:ltä kestävään kehitykseen erikoistuneen liiketoiminnan, joka toimii nyt Vahanen Monitoring Services Oy:n nimellä ja tuo Vahaselle aivan uudenlaista osaamista. Vuoden 2018 lopulla tehty Arkkitehtitoimisto Vuorelma Arkkitehdit Oy:n yrityskauppa puolestaan tuo erityisesti asuntosuunnittelun osaamista. Lisäksi Vahanen osti alkuvuonna 2018 korjausrakentamiseen erikoistuneen Arkkitehtitoimisto Timo Viikari & Co Oy:n liiketoiminnan sekä Suomen vanhimman akustiikan-äänitekniikan suunnitteluun ja tutkimukseen erikoistuneen Arkkitehtitoimisto Alpo Halme Oy:n.

Viime vuoden merkittävimpiin uusiin alkaviin asiakasprojekteihin kuului erityisesti vaativien kohteiden rakennesuunnitteluhankkeita, muun muassa Kansallisteatterin peruskorjauksen hankesuunnittelu ja Laakson sairaalan rakennesuunnittelu.

– Rakennesuunnittelussamme on kovin kasvuvauhti. Sen liikevaihto tulee lähes tuplaantumaan tänäkin vuonna, Räty sanoo.

Vahanen-yhtiöihin palkattiin viime vuonna neljä uutta tytäryhtiöiden toimitusjohtajaa: Vepe Erikkilä, Antti Pitkänen, Sami Päivärinta ja Ville Veijanen.

Vahanen-yhtiöiden vuoden 2018 aikana toteuttamalla pääomituksella vahvistettiin konsernin pääomarakennetta. Tämä nosti myös konsernin omavaraisuusastetta.

Keskeiset avainluvut 2018

Vahanen-yhtiöt20182017
Liikevaihto, t€32,78928,552
Liikevaihdon muutos (%)14,8%1,5%
Käyttökate, t€2,9161,929
Käyttökate/liikevaihto (%)8,9%6,8%
Oman pääoman tuotto (%)27,4%27,2%
Omavaraisuusaste (%)30,5%19,0%

Lukuun sisältyvät osuudet osakkuusyritysten (RTC Vahanen Turku Oy & Vahanen Environment Oy) tuloksesta.

www.vahanen.com


Piditkö artikkelista? Kerro siitä myös muille!


Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Yhteistyössä

    Lempisana Käännöspalvelut ADR Koulutus Timo Kallionpää Turun Satama – Port of Turku Kiho – Tiedonkeräyksen mestari Tapaturva