Luetuimmat artikkelit nyt

Maantiekuljetus, Ajoneuvot

Merenkulku, Tullaus, Huolinta

Teknologia, Tuotanto

Verkkolehti

Saimaan kanava avataan liikenteelle perjantaina 17.5.2019

17. toukokuuta 2019

Saimaan kanavan kaikkien kahdeksan alaportin uusiminen on saatu päätökseensä. Liikennöinti kanavalla aloitetaan perjantaina 17.5.2019 kello 07.00.

”Vuonna 2016 aloitettu Saimaan kanavan alaporttien uusimisprojekti saatiin päätökseensä aikataulussaan. Huhti-toukokuussa teimme koekäyttötestauksia ja nyt pääsemme avaamaan koko kanavan liikenteelle”, kertoo yksikön päällikkö Tero Sikiö Väylästä.

”Alkuperäiset portit rakennettiin 1960-luvulla eivätkä ne oikein enää soveltuneet nykyisen kaltaiselle talviliikenteelle. Uudet portit ovat kestävämpiä ja edeltäjiään helpompia huoltaa”, Sikiö jatkaa. 

Neljäkymmentäkolme kilometriä pitkä Saimaan kanava on tärkein Suomen kanavista. Kanava yhdistää Saimaan Suomenlahteen. Kanavasta lähes puolet sijaitsee Venäjältä vuokratulla alueella. Kanavan kahdeksaa sulkua ohjataan Mälkiän ja Brusnitchnoen kaukokäyttökeskuksista.

Saimaan kanava on avoinna veneilylle koko veneilysesongin ajan ympäri vuorokauden. Kanavan kaikki kahdeksan sulkua ovat mitoiltaan ja tekniikaltaan samanlaisia. Suurin laivakoko on 82,5 x 12,6 x 4,35 metriä ja alikulkukorkeus 24,5 metriä.

Saimaan kanavan kauttakulkuohjeet, lupalomakkeet, liikennöintiohjeet sekä lisätietoa luotsauksesta löytyvät Väylän sivuilta.


Piditkö artikkelista? Kerro siitä myös muille!


Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Yhteistyössä

    Honda Mönkijät Lempisana Käännöspalvelut ADR Koulutus Timo Kallionpää Turun Satama – Port of Turku Kiho – Tiedonkeräyksen mestari Tapaturva