Luetuimmat artikkelit nyt

Maantiekuljetus, Ajoneuvot

Merenkulku, Tullaus, Huolinta

Teknologia, Tuotanto

Verkkolehti

Uusien raskaiden ajoneuvojen määrä kasvussa – Henkilöautojen ensirekisteröinnit laskivat

7. tammikuuta 2020

Vuonna 2019 ensirekisteröitiin 5 prosenttia vähemmän henkilöautoja kuin edellisvuonna. Lähes puolet henkilöautojen ensirekisteröinneistä tehtiin Uudellamaalla. 

Vuonna 2019 rekisteröitiin 114 199 uutta henkilöautoa. Edellisenä vuonna vastaava määrä oli 120 505 henkilöautoa, mikä on 5 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. Suosituimmat henkilöautomallit vuonna 2019 olivat Skoda Octavia, Toyota Corolla ja Nissan Qashqai. 

Viime vuonna ensirekisteröitiin 14 702 pakettiautoa, mikä on 5 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. Suosituimmat pakettiautomerkit olivat Ford ja Volkswagen.

Eniten uusia henkilöautoja Uudellamaalla, vähiten Kainuussa 

Lähes puolet henkilöautojen ensirekisteröinneistä (51960 kpl) tehtiin Uudellamaalla. Vähiten ensirekisteröintejä tehtiin Kainuussa (771 kpl). Kaupungeista Helsingin ja Vantaan rekisteröinnit olivat suurimmat, henkilöautoja rekisteröitiin Helsingissä 16728 ja Vantaalla 14035. 

Linja-autojen ja kuorma-autojen ensirekisteröintimäärät kasvussa 

Viime vuonna ensirekisteröitiin 4020 kuorma-autoa ja vuoteen 2018 verrattuna rekisteröintimäärä kasvoi 3 prosenttia. Kuorma-autoissa ensirekisteröinnit ovat painottuneet viimevuosina yhä raskaampiin ajoneuvoihin. Vuonna 2019 ensirekisteröinneistä yli16-tonnisia kuorma-autoja oli lähes 75 prosenttia. 

Viime vuonna rekisteröitiin 593 uutta linja-autoa, mikä on 25 prosenttia enemmän edellisvuoteen verrattuna. 


Piditkö artikkelista? Kerro siitä myös muille!


Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Yhteistyössä

    Honda Mönkijät Lempisana Käännöspalvelut ADR Koulutus Timo Kallionpää Turun Satama – Port of Turku Kiho – Tiedonkeräyksen mestari Tapaturva