Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Audi aloitti PPE-alustarakenteeseen perustuvien täyssähköautomallien sähkömoottoreiden tuotannon Győrissä

Audin voimansiirtojärjestelmien tuotannon uusi luku alkoi Unkarin Győrissä, kun yhtiö aloitti sähkömoottoreiden valmistuksen Premium Platform Electric (PPE) -alustarakennetta käyttäville täyssähköautomalleille. Uudelleen kehitettyjä sähkömoottoreita käytetään ensimmäistä kertaa Audi Q6 e-tron -mallisarjassa.

Tuotannossa työskentelee noin 700 työntekijää. Sarjatuotannon osalta Győrin työntekijät työskentelevät kolmessa vuorossa ja valmistavat jopa 2 000 sähkömoottoria päivässä.

Yhtiö on muun muassa perustanut oman akkukokoonpanotehtaan Ingolstadtiin tätä vaihetta varten. Unkarin Győrissä Audin tehdas valmistaa staattoreita ja voimansiirtokomponentteja täysin uudella 15 000 neliömetrin tuotantoalueella, jossa kootaan myös PPE-mallien akselit. Győrissä tehdään myös tuotetestausta.

”Győr valittiin alun alkaen valmistamaan näitä PPE-alustarakenteeseen perustuvien täyssähköautomallien erittäin kompakteja ja tehokkaita sähkömoottoreita”, sanoo Audin toimitusjohtaja Gernot Döllner. ”Ammattitaitoinen tiimi on valmistanut jo yli 400 000 sähköistä voimansiirtojärjestelmää vuodesta 2018 lähtien, mikä on korvaamaton kokemus.” Audi Q6 e-tron -mallisarjaan käytettävien sähkömoottoreiden lisäksi Győrissä valmistetaan Audi Q8 e-tronin voimansiirtojärjestelmiä. Lisäksi alueelle ollaan perustamassa lisätuotantoaluetta sähkömoottoreita varten, joita tullaan käyttämään Volkswagen-konsernin MEB-alustarakenteeseen perustuvissa autoissa.

PPE-alustaan perustuvien mallien sähkömoottoreiden valmistamiseksi Audi on luonut kolme uutta linjaa. Staattorien tuotantolinjalla on 28 työvaihetta, voimansiirtokomponenttien tuotantolinjalla 15. Pelkästään yhden akselin kokoamiseen tarvitaan 190 yksittäistä vaihetta. Tuotannossa työskentelee noin 700 työntekijää. Sarjatuotannon osalta Győrin työntekijät työskentelevät kolmessa vuorossa ja valmistavat jopa 2 000 sähkömoottoria päivässä. Tehdas toimittaa moottoreita sekä Audille että Porschelle. Edelliseen sähkömoottorien kokoonpanoon verrattuna tuotantoaluetta on kasvatettu jälleen. ”Tuotannon aloittaminen Győrissä on tärkeä virstanpylväs Audi Q6 e-tronin tuotannon alkamisessa”, sanoo Audin tuotannosta ja logistiikasta vastaava hallituksen jäsen Gerd Walker.

”Tiedän omasta kokemuksesta, kuinka intohimoisesti Audin tehtaan tiimi työskentelee ja kuinka systemaattisesti se edistää maailman suurimman moottoritehtaan sähköistämistä. Valtavan voimansiirto-osaamisensa ja nettohiilineutraalituotantonsa ansiosta Győrin tehdas on korvaamaton osa Audin maailmanlaajuista tuotantoverkostoa”, lisää Walker.

Audin tuotanto sähköistyy ja samalla se muuttaa kokonaisvaltaisesti maailmanlaajuista tuotantoverkostoa. 360-tehdasmallin avulla luodaan selkeä visio tulevaisuuden tuotannosta. Osana tätä kokonaisvaltaista ja kestävää lähestymistapaa Audi modernisoi, digitalisoi ja muuttaa olemassa olevia tehtaitaan. Győrin tuotanto on ollut hiilineutraalia vuodesta 2020 lähtien; tehtaalla on Euroopan suurin kattoaurinkosähköjärjestelmä, ja se on Unkarin suurin teollisen maalämpöenergian kuluttaja. Audi luottaa kuljetus- ja logistiikkayhtiö DB Cargoon tehdäkseen myös PPE-mallien sähkömoottoreiden kuljettamisesta Győristä Ingolstadtiin hiilineutraalia.

Győr muistelee 30 vuoden menestystarinaa

Samana vuonna, kun PPE-mallien tuotanto aloitetaan, Audin Unkarin tehdas muistelee 30 vuotista menestystarinaa. Perustamisestaan lähtien yhtiöstä on kasvanut maailman suurin voimansiirtotehdas ja ensimmäinen premium-autoja valmistava autovalmistaja Unkarissa. CUPRA Terramarin valmistuksen myötä Győr lisää synergiaetuja maailmanlaajuisessa tuotantoverkostossa entisestään. Tekninen kehitys tarjoaa tuotekehitystä Audille ja Volkswagen-konsernille. Tuotannon lisäksi yhtiö hyödyntää työntekijöidensä laajaa osaamista tarjotakseen monipuolisia palveluita muille konsernin brändeille.

Audin tehdas laajensi korinvalmistuslaitostaan viime vuonna laajentaakseen Progressive-brändiryhmän osien sarjatuotantoa Audin, Lamborghinin ja Bentleyn kanssa. Täällä valmistetaan monimutkaisia korikomponentteja – pääasiassa alumiinista, kuten taka- ja etupellit, ovet, lokasuojat, katot ja sivupaneelien rungot.

Audi Hungaria on investoinut tehtaaseen noin kaksitoista miljardia euroa perustamisensa jälkeen. Tämä tekee tehtaasta yhden Unkarin teollisuuden suurimmista sijoittajista. Audin Unkarin tehdas työllistää tällä hetkellä noin 12 000 henkilöä.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi