Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Dachser ostaa Frigoscandia AB:n

Dachser vahvistaa Food Logistics -verkostoaan Pohjoismaissa ostamalla ruotsalaisen elintarvikelogistiikkapalveluita toimittavan Frigoscandia AB:n. Yrityskauppa edellyttää Euroopan kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Dachser ostaa kokonaisvaltaisia lämpötilasäädeltyjen ja pakastettujen elintarvikkeiden logistiikkapalveluita tarjoavan Frigoscandia AB:n pääomasijoittajalta Mutares SE &; Co.KGaA:lta. Ostettava yritys on alansa markkinajohtaja, ja sen päätoimipaikka sijaitsee Helsingborgissa.

Frigoscandialla on 1 300 työntekijää ja noin 40 toimipaikkaa pääasiassa keskeisillä markkinoilla Ruotsissa sekä Norjassa ja Suomessa. Vuonna 2022 yhtiön liikevaihto oli 300 miljoonaa euroa. Vuonna 1948 perustettu yritys voi tarjota myyntipistetoimituksia Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa tiheällä ja tehokkaalla verkostolla kolmen liiketoimintasegmentin kautta.

  • Domestic transport Sweden käsittää maanlaajuisen kuljetusverkoston Ruotsissa, jossa on noin 500 ajoneuvoa, joista 260 on omia ajoneuvoja.
  • International transport kattaa 51 markkina-aluetta maantie-, lento- ja merikuljetuksilla maailmanlaajuisesti.
  • Warehousing koostuu 12 varastosta Ruotsissa ja kolmesta varastosta Norjassa.

Dachserin toiminnan laajentaminen Pohjoismaiden markkinoilla

Dachser Food Logisticsin asiakkaille Frigoscandian hankinta, mukaan lukien sen oma ajoneuvokanta ja verkosto, tarjoaa suoran ja luotettavan pääsyn markkinaan, joka kattaa koko elintarvikelogistiikan kirjon.

”Olemme erittäin ylpeitä Frigoscandian hankinnasta ja pitkäaikaisen strategisen kumppanuutemme nostosta seuraavalle tasolle. Näin laajennamme omaa Dachser Food Logistics -liiketoimintaamme pohjoismaisilla markkinoilla ja lisäksi vahvistamme asemaamme yhtenä Euroopan johtavana elintarvikelogistiikkapalveluiden toimittajana”, sanoo Dachserin toimitusjohtaja Burkhard Eling.

Frigoscandian johdossa jatkaa yhtiön toimitusjohtaja Peter Haveneth. ”Osana Dachseria meillä on 34 maata kattava Euroopan elintarvikeverkosto edelleen käytettävissämme. Näin asemoimme itsemme tulevaisuutta silmällä pitäen. Liittymällä Dachser-perheeseen meillä on parhaat edellytykset jatkaa toiminnan kasvattamista ja parhaan mahdollisen luotettavuuden ja laadun tarjoamista asiakkaillemme jatkossakin”, Haveneth selittää.

Dachser on toiminut Pohjoismaiden markkinoilla vuodesta 2005 alkaen omalla alueorganisaatiollaan, jota edustavat European Logistics- ja Air & Sea Logistics -liiketoimintalinjat. Yhtiöllä on 13 osastoa Tanskassa, Ruotsissa, Suomessa ja Norjassa. Yritysosto ei vaikuta ei-lämpötilasäädeltyjen elintarvikkeiden kuljetuksiin, joita esimerkiksi Dachser Nordics European Logistics tekee satunnaisesti.

”Frigoscandian ostaminen on tärkeä kasvuamme vauhdittava askel”, toteaa Alexander Tonn, Road Logisticsin operatiivinen johtaja ja Dachser Food Logisticsin toimitusjohtaja 1. tammikuuta 2024 alkaen. Hän lisää: ”Historiamme on osoittanut, että molempia kumppaneita yhdistää selkeä sitoutuminen luotettavuuteen ja laatuun. Toivotamme mielellämme Frigoscandian tervetulleeksi Dachser-perheeseen.”

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi