Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Digitaalinen rahtikirja tuo merkittäviä aikasäästöjä myös pienemmille kuljetusyrityksille

Digitaaliset rahtikirjat ovat tuttuja kansainvälisessä logistiikassa, mutta rahtikirjan digitalisointi tuo etuja myös lyhyempien etäisyyksien kuljetuksissa. Vuonna 2019 perustetun Waybillerin rahtikirjajärjestelmän kautta kulkee nykyään kuukausittain noin 30 000 digitaalista rahtikirjaa.

Logistiikkayrityksissä kulkee perinteisesti paljon paperisia dokumentteja, kuten rahtikirjoja, raportteja ja laskuja, joiden manuaalinen käsittely vie aikaa ja heikentää tehokkuutta. Siirtyminen digitaalisen rahtikirjajärjestelmän käyttäjäksi tekee logistiikkayrityksestä käytännössä paperittoman toimiston.

Digitaaliset rahtikirjat helpottavat merkittävästi myös pienempien logistiikka-alan toimijoiden arkipäivää. Pitkään paperisiin dokumentteihin luottanut Tångin Sora on hiljattain pyristellyt eroon paperidokumenteista Waybillerin toimittaman ratkaisun avulla.

”En ymmärrä, miksi emme priorisoineet pilvipohjaisiin ratkaisuihin siirtymistä jo aikaisemmin. Tämä on vähentänyt manuaalista työtaakkaamme huomattavasti. Säästämme digitaalisen järjestelmän avulla jopa 20 työtuntia viikossa”, sanoo Tångin Soran perustaja Karl Tång.

Helppokäyttöisyys miellyttää kuljettajia

Vuonna 2008 perustettu Tångin Sora on itäisellä Uudellamaalla toimiva kuljetusyritys, joka toimittaa asiakkailleen kiviainesta hienorakeisesta hiekasta karkeaan sepeliin. Yhtiö edustaa hyvinkin perinteistä toimialaa, jossa dokumenttien käsittely on usein rakennettu vanhanaikaisten prosessien varaan.

”Waybillerin toimittama ratkaisu on helppokäyttöinen, ja sen käyttöönotto oli ongelmatonta heidän käyttäjäystävällisen käyttöliittymänsä ja tukensa ansiosta. Kuljettajat olivat hieman epäröiviä, kun ratkaisua esiteltiin ensimmäisen kerran, mutta nyt he ovat iloisia, ettei prosessissa ole enää mukana paperia,” Tång toteaa.

Waybiller on erikoistunut tavarankuljetusten digitalisointiin ja automatisointiin. Pilvipohjaisen perustansa ansiosta digitaalinen rahtikirjaratkaisu antaa sidosryhmille mahdollisuuden päästä käsiksi samaan tietokantaan, mikä hyödyttää kaikkia osapuolia.

Uusi digitaalinen menetelmä on tuottanut konkreettisia tuloksia Tångin Soralle. Suoranaisten tehokkuushyötyjen lisäksi yhtiössä ollaan tyytyväisiä siihen, että he korvanneet vanhanaikaisen prosessin innovatiivisella ratkaisulla.

”Tångin Sora on hieno esimerkki siitä, miten digitaalinen ratkaisu voi tehdä yrityksestä tehokkaamman ja kestävämmän erittäin pienellä vaivalla”, sanoo Waybillerin Suomen maajohtaja Jaak Viiroja.

Waybiller: Vuonna 2019 perustettu Waybiller on e-rahtikirjaohjelmisto, joka helpottaa siirtymistä paperirahtikirjoista sähköisiin versioihin. Se on kehitetty yhteistyössä Viron tie- ja maanrakennusalalla toimivien keskeisten toimijoiden (kuten Nordecon) ja maataloussektorin (kuten KEVILI) kanssa. Ohjelmistolla on Viron tiehallinnon hyväksyntä ja sitä käytetään pääasiassa Virossa, Suomessa ja Norjassa.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi