Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Kolme tarjoajaa etenee Turun raitiotien allianssihankkeen kilpailutuksessa

Turun Raitiotie Oy:n allianssihankkeen tarjouskilpailun ensimmäiselle neuvottelukierrokselle on valittu mukaan kolme ryhmittymää. Raitiotie on Turulle kokonaisvaltainen kaupunkikehityshanke, joka vahvistaa luottamusta koko Turun alueen pitkäjänteiseen kehittämiseen.

Turun Raitiotie Oy:n palveluntuottajaksi haki kolme ehdokasta, joista jokainen täytti ehdokkaiden soveltuvuutta koskevat vaatimukset. Hankintailmoituksen mukaisesti kaikki osallistumishakemuksen jättäneet ehdokkaat valittiin allianssihankkeen tarjoajiksi.

Ensimmäiselle kierrokselle valitut ehdokkaat ovat:

  • Ryhmittymä ”Aura-allianssi”, jonka muodostavat YIT Suomi Oy, AFRY Finland Oy, WSP Finland Oy, Ratatek Oy ja Ratatek Service Oy.
  • Ryhmittymä ”Auratikka”, jossa ovat mukana NRC Group Finland Oy, GRK Suomi Oy, Ramboll Finland Oy ja Sweco Finland Oy. 
  • Ryhmittymä ”FÖRA”, jonka muodostavat Destia Oy, Destia Rail Oy ja Sitowise Oy.

– On erinomaista, että Turun koko kaupunkirakenteen tulevaisuuteen vaikuttavan ja hyvin haastavan hankkeen suunnittelutarjoukset saatiin erittäin kokeneilta ryhmittymiltä. Näiden joukosta on hyvä valita kaupungille paras kumppani hankkeen edistämiseksi, sanoo Turun Raitiotie Oy:n hallituksen puheenjohtaja, Turun omistajaohjausjohtaja Jarkko Virtanen.

Seuraavaksi neuvotteluja jatketaan ehdokkaiden kanssa. Tavoitteena on valita kokonaistaloudellisesti edullisin palveluntuottaja maaliskuun 2024 aikana.

Turun raitiotie tukee kaupunkikehitystä

Raitiotie on Turun kaupunkikehitystä vauhdittava strateginen investointi, joka tukee kaupungin tavoitteita muun muassa kilpailukyvyn, houkuttelevuuden ja kestävän kaupunkirakenteen osalta.

Turun raitiotie yhdistyy kaupungille tärkeisiin strategisiin tavoitteisiin ja hankkeisiin, kuten Tiedepuistoon, keskustan kehittämiseen, merellisyyteen ja Tunnin junaan. Se toteuttaa kaupungin ilmastotavoitteita muuttamalla kulkutapajakaumaa ja tiivistämällä kaupunkirakennetta.

Satama–Varissuo-raitiotie siirtyi lokakuun alussa toteutussuunnitteluvaiheeseen. Lopullisen investointipäätöksen tekee Turun kaupunginvaltuusto raitiotien toteutussuunnitelman, tarkentuvien vaikutusarvioiden ja vahvistuneen kustannusarvion perusteella. Toteutussuunnitelmien rinnalla laaditaan tarvittavat asemakaavanmuutokset ja katusuunnitelmat. Tämän hetken arvion mukaan investointipäätös voisi ajoittua loppuvuodelle 2025.

Tietoa Turun raitiotiestä: Turun raitiotie | Turku.fi

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi