Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Verkkohuutokaupassa myytyjen työkoneiden myynti kasvussa tänä vuonna – Huutokaupat.com lanseerasi uuden palvelun

Suomen suurimman verkkohuutokaupan, Huutokaupat.comin käytettyjen työkoneiden myynti on kasvanut tämän vuoden aikana merkittävästi. Kysyntään vastatakseen Huutokaupat.com lanseerasi uuden Avaimet käteen -palvelun, joka toimii myös Varsinais-Suomessa. Turun alueella ja lähiseuduilla toimiva paikallinen huutokauppameklari tekee työkoneiden myynti-ilmoitukset alueen yritysten puolesta. Palvelu on lanseerattu samalla toimintaperiaatteella myös Satakunnassa Porin alueella sekä Pohjois-Pohjanmaalla.

Huutokaupat.comin kautta myytyjen käytettyjen työkoneiden ja raskaan kaluston määrä on kuluneen vuoden aikana kasvanut noin 8%. Euroissa mitaten kasvu on jopa 19% vuoden takaiseen verrattuna. Kasvu on tullut pääosin käytettyjen maatalous- ja maanrakennuskoneiden myynnistä. Suurin osa kaikista Huutokaupat.comiin jätetyistä tarjouksista on tehty joko työkoneisiin tai ajoneuvoihin. 

”Meillä tehtyjen huutokauppojen kokonaisarvo työkoneiden osalta on tänä vuonna kasvanut merkittävästi. Tämä kertoo siitä, että Huutokaupat.comin verkkohuutokauppa koetaan laadukkaaksi ja tuottavaksi myyntikanavaksi konealan yrittäjien keskuudessa. Erityisesti palvelumme korkea taso ja kotimaisuus keräävät kiitosta. Parannamme palveluamme jatkuvasti asiakkaitamme kuunnellen”, kertoo Huutokaupat.comin työkonetoimialueen business manager Mikko Näppilä.

Suomessa työkonemarkkinat ovat menossa kohti mallia, jossa koneen omistajat myyvät itse käytetyn koneensa sen sijaan, että vaihtaisivat koneensa suoraan uuteen. Toisaalta verkkohuutokauppaa käyttävillä konealan yrityksillä on tunnistettu olevan haasteita löytää aikaa ja ylimääräisiä käsipareja tarpeettomaksi jääneiden työkoneiden myyntiin saamiseksi. Ratkaisuna Huutokaupat.com tarjoaa valtakunnallisesti toimivan Myydätys-palvelun, joka toimii myös Varsinais-Suomessa. Turun seudulla paikallinen huutokauppameklari hoitaa työkoneiden myynnin paikallisten yritysasiakkaiden puolesta.

”Kiertotalouden markkinapaikkana tavoitteemme on pidentää käytettyjen työkoneiden käyttöikää. Nyt vanhan kaluston poisto ja kiertoon saaminen on entistä helpompaa. Uusi palvelumallimme vapauttaa koneen omistajilta resursseja työntekoon ja mahdollistaa uuden kaluston hankinnan. Keskimääräinen myyntiaikamme työkoneille on vain yhdeksän vuorokautta, mikä eroaa muista kauppatavoista”, Näppilä toteaa.

Miten paljon työkoneita Huutokaupat.comista myydään vuosittain?

  • Huutokaupat.comin kautta myydään joka vuosi yli 12 000 kpl yritysten listaamia työkoneita. Huudetuimpia koneita palvelussa ovat traktorit, kaivinkoneet, kuorma-autot sekä erilaiset lisälaitteet, kuten kauhat ja lavat. Talvisesonkina erityisen suosittuja ovat olleet lumiaurat.

Miten paljon työkoneilmoituksia katsotaan?

  • Huutokaupat.comissa olevia työkoneilmoituksia katsotaan kuukausittain yli 2 miljoonaa kertaa. Kohteita kohden katselukertoja tulee keskimäärin 1 200 kpl ja yksi kohde kerää keskimäärin 60 huutoa.

Mikä on työkoneiden Myydätys-palvelu?

  • Huutokaupat.comin Myydätys-palvelu on lisäpalvelu, jossa me hoidamme asiakkaan puolesta työkoneen myyntiprosessin. Prosessi alkaa huutokauppameklarin saapumisella yritysasiakkaan luokse. Meklari kuvaa myytävät tuotteet ja tekee huutokauppailmoituksen asiakkaan puolesta. Meklari hoitaa myös laskutuksen ja markkinoinnin.
FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi