Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

30-vuotista taivaltaan juhliva Eckerö Line: kahden miljoonan matkustajan rajapyykki ylittyi vuonna 2023

Eckerö Line julkisti tänään tietoja taloudellisesta kehityksestään vuonna 2023. Yhtiön liikevaihto oli 140 miljoonaa euroa, ja se kasvoi 16 % vuodesta 2022. Vuosi oli onnistunut myös muilla mittareilla. Eckerö Linen matkustajamäärä ylitti edellisvuonna ensimmäistä kertaa kahden miljoonan matkustajan rajapyykin.

M/s Finlandian ulkopintoja valmistellaan huolto- ja maalaustöitä varten. Kuva: Eckerö Line

Myös rahtiliiketoiminnan markkinaosuus kasvoi. Eckerö Linen kuljettamasta rahdista jo 60 % kulkee Vuosaaren sataman kautta, vähentäen keskusta-alueiden ruuhkia Helsingissä ja Tallinnassa.

”Onnistuimme kasvattamaan niin liikevaihtoamme, matkustajamääriä ja rahtiliiketoimintaamme vuonna 2023. Kiitos tästä kuuluu asiakkaillemme, jotka näin osoittavat arvostavansa tarjoamamme palvelun laatua. Haluan myös kiittää koko henkilöstöämme heidän sitoutumisestaan. On suuri kunnia, että Eckerö Line on jälleen sijoittunut kymmenen parhaan yrityksen joukkoon Great Place to Work -listauksessa suurten yritysten kategoriassa”, kommentoi Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen.

Liiketoiminnan sijoittuessa Itämerelle ympäristövastuullinen ja kestävä merenkulku on Eckerö Linen toiminnan edellytys. Yhtiö on sitoutunut vastuullisuustavoitteissaan mm. pienentämään hiilidioksidipäästöjensä määrää sekä tukemaan Itämeren suojelua ja tutkimusta. Konkreettisesti toimet näkyvät esimerkiksi M/s Finlandialla, johon tehtiin alkuvuodesta 2024 useita mittavia polttoaineen kulutusta ja ilmastopäästöjä vähentäviä muutoksia. Alukselle asennettiin uudet peräsimet ja potkurin lavat, ja muun muassa näiden muutostöiden avulla tavoiteltu 6 % päästövähennys on jo saavutettu. 

Eckerö Line kasvanut 30 vuoden aikana merkittäväksi toimijaksi 

Eckerö Line juhlii tänä vuonna 30-vuotista taivaltaan Itämerellä. ”Olemme ylpeitä ja iloisia siitä, että olemme saaneet palvella sekä suomalaisia että virolaisia näiden kolmen vuosikymmenen ajan. On ollut etuoikeus yhdistää nämä kaksi maata ja niiden ihmiset sekä tavaraliikenne toisiinsa”, Keronen iloitsee.

Yhtiö on kasvanut merkittäväksi Itämeren matkustaja- ja rahtiliikenteen toimijaksi. Eckerö Line aloitti liikennöinnin Helsingin ja Tallinnan välillä vuonna 1994. Liikennöinti on tapahtunut alusta asti Suomen lipun alla. Alkuun yhtiö tunnettiin Eestin Linjat -nimellä, joka muutettiin Eckerö Lineksi vuonna 1997.

Eckerö Line juhlii 30-vuotista taivaltaan muun muassa järjestämällä syksyn aikana perjantaisin erityisiä juhlaristeilyjä, Vuosikymmenten bileitä. Nämä risteilyt tarjoavat matkustajille mahdollisuuden nauttia suosikkiesiintyjistä eri Eckerö Linen vuosikymmeniltä, alkaen 90-luvusta. Tarkemmat tiedot näistä Vuosikymmenten bileistä, esiintyjistä, aikatauluista ja lippuarvonnoista julkaistaan myöhemmin. 

”Kasvu ei ole mahdollista ilman tyytyväisiä asiakkaita. Suomalaiset matkustajat äänestivät Eckerö Linelle ykkössijan suomalaismatkustajien asiakastyytyväisyyttä Suomen ja Viron välisessä laivaliikenteessä mitanneessa tutkimuksessa. * Haluammekin kiittää asiakkaitamme ja henkilökuntaamme kolmen vuosikymmenen varrelta. Panostamme tulevaisuudessakin laadukkaisiin ja viihtyisiin merimatkoihin, sekä edistämme kestävää ja vastuullista merenkulkua”, Keronen summaa.

* Tulos on osa EPSI Ratingin laivamatkustamiseen liittyvää toimialatutkimusta, jossa kartoitettiin asiakaskokemusta ja -tyytyväisyyttä Suomen ja Viron sekä Suomen ja Ruotsin (ml. Ahvenanmaa) välillä liikennöivillä laivayhtiöillä.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi