Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

BMW esittelee sähköisten SAV-mallien tulevaisuutta – lisää tarkkuutta, tehoa ja ajamisen iloa

BMW tuo ensimmäisen kerran esille SAV-mallin sähköisistä Neue Klasse -autoistaan. BMW Vision Neue Klasse X tulee sarjatuotantoon vuonna 2025. Uusin Vision Neue Klasse -auto näyttää, miltä X-mallien tulevaisuus näyttää.

BMW Vision Neue Klasse X tulee sarjatuotantoon vuonna 2025

BMW Vision Neue Klasse X edustaa aktiivista elämäntapaa ja luottavaista suhtautumista tulevaan. Selväpiirteistä ulkolinjojen muotoilua säestävät tilavat sisätilat, joihin luonnonvaloa tuovat suuret ikkunat. Valo- ja äänitehosteet nostavat digitaalisen käyttökokemuksen uusiin sfääreihin.

Ajamiskokemus räätälöidään kunkin kuljettajan mukaiseksi, minkä mahdollistaa BMW:n kehittämä ohjelmisto. Neue Klasse -malleissa on tulevaisuudessa neljä tehokasta tietokonetta, jotka muodostavat yhden kokonaisuuden. Ne käsittelevät yhdessä tietoja, jotka aiemmin käsiteltiin erikseen. Kun voimansiirto ja ajodynamiikka saavat näin jopa kymmenen kertaa enemmän laskentatehoa, tuloksena on entistä dynaamisempi, tarkempi ja nautittavampi ajokokemus.

Kuudennen sukupolven BMW eDrive -tekniikka tuo autoon uutta tehoa. Uusien pyöreiden litium-ioni-akkukennojen energiatiheys on yli 20 prosenttia suurempi kuin aiemmin käytetyissä prismaattisissa kennoissa.

Yhdessä 800 voltin järjestelmään siirtymisen kanssa uudet akut nopeuttavat latausta jopa 30 prosenttia. Näin auton voi ladata 300 kilometrin matkalle vain kymmenessä minuutissa.

BMW on panostanut vastuullisiin materiaaleihin ja kierrätettävyyteen. Täysin ilman öljypohjaisia raaka-aineita valmistettua Verdana-materiaalia käytetään ovipaneeleissa ja keskikonsolissa. Esimerkiksi käytöstä poistetuista verkoista saatua muovia käytetään ensimmäistä kertaa ruiskuvaletuissa osissa.

Materiaalivalinnoilla ja kokoamistavalla autojen komponenttien irrottamista ja helpotettu ja näin parannettu kierrätettävyyttä.

Ihmisen ja auton vuorovaikutusta sujuvoittaa uudelleen suunniteltu ohjauspyörä ja sen monitoimipainikkeet, Central Display ja sen intuitiiviset kosketusohjaimet, BMW Panoramic Vision -näyttö sekä ääniohjattava BMW Intelligent Personal Assistant -avustin.

Ensimmäistä kertaa esittelyssä on Personal Sound Experience -äänimaailma, jota ohjataan HYPERSONX WHEELillä. Autossa matkustavat voivat nauttia suosikkiäänistään ja tehostaa näin kokonaisvaltaista käyttökokemusta, joka tekee BMW Vision Neue Klasse X:n sisätiloista tilan henkilökohtaisille kokemuksille.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi