Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Dachserin Tampere-Pirkkalan logistiikkakeskuksen peruskivi on muurattu

Tampere-Pirkkalan lentokentälle kokoontui maaliskuisena iltapäivänä kutsuvierasjoukko todistamaan ja juhlistamaan Dachserin uuden logistiikkakeskuksen peruskiven muurausta.

Maanantaina 25.3. oli syytä juhlaan. Yksi etappi matkalla Dachserin uusimman logistiikkakeskuksen toimintaan saattamiseksi Suomessa on saavutettu: peruskivi on nyt virallisesti muurattu. Sen pohjalle on hyvä alkaa rakentamaan, sekä kuvainnollisesti että kirjaimellisesti.

Dachser Finland isännöi kutsuvieraita yhdessä logistiikkakiinteistöjen toimittajan Logicentersin ja toimitilarakentamiseen erikoistuneen SSA Rakennus Oy:n kanssa, joiden kanssa saksalaislähtöinen perheomisteinen logistiikkayritys on sopinut uusien tilojensa rakentamisesta Pirkanmaalle. Paikkana peruskiven muuraukselle toimi Tampere-Pirkkalan lentoaseman vieressä sijaitseva tontti, jonka Logicenters on vuokrannut rakennettavaa kiinteistöä varten Finavialta. SSA rakentaa kyseiselle alueelle Dachserin uuden logistiikkakeskuksen ja terminaalin.

“Pirkkalan logistiikkakeskus on neljäs logistiikkakeskuksemme Pirkkalan alueella ja samalla se on erinomainen esimerkki, kuinka me Logicentersilla pyrimme tukemaan yhteistyökumppaneitamme kasvutavoitteissaan. Onkin ollut ilo olla mahdollistamassa Dachser Finlandin kasvua uudella kohteella”, kommentoi Logicentersin kaupallinen johtaja Jarkko Äikää.

Työt tontilla ovat käynnistyneet ja etenevät suunnitellusti. On ilo rakentaa modernia ja ympäristöarvoiltaan korkeatasoista kiinteistöä. Hankkeen valmistuessa voimme ylpeinä sanoa että ”me teimme tämän”, jatkaa SSA:n hankejohtaja Joni Alatyppö.

Yhteistyöllä eteenpäin

”On ollut suuri ilo toivottaa tervetulleeksi tapahtumaamme laaja joukko sidosryhmiemme edustajia juhlistamaan projektin seuraavan vaiheen alkua. Ilman tehokasta yhteistyötä eri tahojen kanssa, emme varmasti olisi vielä tässä vaiheessa. Lämmin kiitos tuesta ja vision jakamisesta erityisesti Logicentersille ja SSA:lle, Arkkitehtitoimisto Vauhtiviivalle, Finavialle, Pirkkalan kunnalle ja Tampereen kaupungille, paikallisille toimijoille sekä omalle henkilöstöllemme, joiden kanssa projektia on yhdessä viety eteenpäin”, sanoo Tuomas Leimio, Dachser Finland European Logisticsin toimitusjohtaja.

Tilaisuudessa kuultiin puheenvuorot muun muassa työministeri Arto Satoselta sekä Pirkkalan kunnan pormestarilta Marko Jarvalta.

”Perinteisen perheyhtiön, logistiikka-alan suurtoimijan, Dachserin suurinvestointi vahvistaa Pirkkalan ja koko Tampereen seudun asemaa logistiikan keskuksena Suomessa”, toteaa ministeri Satonen.

”Dachserin sijoittuminen lentokentän alueelle on merkittävä asia Pirkkalalle, alueen kokonaisvaltaiselle kehittymiselle ja laajemmin myös koko Pirkanmaalle. Iso ankkuritoimija vahvistaa edelleen alueen merkitystä logistiikan ja huoltovarmuuden näkökulmasta”, lisää pormestari Jarva.

Perheomisteisena yhtiönä Dachserilla on vahva paikallinen sitoutuminen ja pitkäaikainen näkökulma liiketoimintaansa. Lisäksi perheyhtiölle tyypillinen pitkäaikainen työvoima voi hyötyä investoinneista logistiikkaan tarjoamalla heille vakaita ja kehittyviä työmahdollisuuksia.

Rakenteilla olevan Tampere-Pirkkalan logistiikkakeskuksen arvioidaan työllistävän aluksi sekä suoraan että epäsuorasti 50–70 henkilöä ja täydellä tuotannolla 100–200 henkilöä. Terminaalin odotetaan valmistuvan vuoden 2025 ensimmäisen neljänneksen aikana ja olevan käyttövalmiudessa viimeistään seuraavaan kesään mennessä.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi