Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Ekeri kuljettaa rahtiyksikköjään päästöneutraalisti Wasalinen ympäristöystävällisellä Aurora Botnialla

Perävaunuvalmistaja Ekeri ja Wasaline syventävät yhteistyötään. Ekeri ryhtyy ostamaan Wasalinella kulke-valle rahdilleen Green Transport -lisäpalvelua, mikä tarkoittaa erittäin pieniä kuljetuskohtaisia CO2-päästöjä.

Wasalinen Aurora Botnia talviliikenteessä.

Wasaline allokoi akkuenergiaa Ekerin kaikille kuljetuksille Merenkurkussa. Aurora Botnian akkukapasiteetti on noin 2,3 megawattituntia, mikä vastaa noin 5:ttä prosenttia yhteen Merenkurkun ylitykseen tarvittavasta energiamäärästä. Wasaline voi siis allokoida kuukausitasolla tietyn määrän rahtiyksikköjä, joiden kuljetukseen tarvittava energia tulee akustosta.

Green Transport -kuljetusmuoto tarkoittaa sitä, että Wasalinen rahtiasiakkaat voivat allokoida kuljetuksiaan joko akkuenergian tai biokaasun käytölle. Biokaasukuljetusten tarjoaminen alkoi Green Corridor Fridays -hankkeen muodossa jo syksyllä 2023, mutta nyt varustamo laajentaa vihreitä kuljetuksiaan akkukäyttöön. Kapasiteettia on yhä vapaana rahtiasiakkaiden ostettavaksi.

”Olemme ylpeitä ja tyytyväisiä siitä, että Ekeri pitkäaikaisena yhteistyökumppaninamme ryhtyy ensimmäisenä käyttämään Green Transport -kuljetusmuotoa. Kuljetusten hiilijalanjäljen vähentäminen on todella kuuma puheenaihe maailmalla, ja meillä on nyt otollinen hetki houkutella yhä useampia toimijoita kuljettamaan rahtinsa Aurora Botnialla Vaasan ja Uumajan välillä”, kertoo Tony Ehrs Wasalinelta.

”Ekeri haluaa olla raskaan kuljetuskaluston markkinoilla edelläkävijä kestävässä kehityksessä. Wasalinen nyt markkinoille tuoma lisäpalvelu, jossa CO2-päästöt ovat erittäin pienet, sopii siis erinomaisesti visioomme. Pohjanmaa on kestävässä kehityksessä kenties yksi maailman edistyneimmistä alueista, ja me Ekerillä haluamme osaltamme edistää tämänkaltaisten palvelujen ja tuotteiden kehittymistä”, kertoo Daniel Asplund Ekeriltä.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi