Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Ford juhlistaa ikonista 60-vuotiasta Mustangia

Mustangin myynti alkoi New Yorkin maailmannäyttelyssä 17. huhtikuuta 1964. Se mullisti markkinat tekemällä autoalan uuden myyntiennätyksen jo ensimmäisenä vuotenaan yli 418 000 myydyllä autolla, eikä vauhti ole hidastunut siitä lähtien. Mustang on maailman myydyin urheiluauto yli 10 vuoden ajanjakson aikana.

Juhlistaakseen kuusi vuosikymmentä jatkunutta Mustangin tuotantoa Ford ilmoitti tänään tuovansa autoon kaksi uutta versiota Eurooppaan. Uusi Mustang California Special luo modernin vivahteen erikoismalliin, joka esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1968. Uusi Mustang Nite Pony Package puolestaan lisää Mustangiin entistä enemmän luonnetta tummanpuhuvalla tyylipäivityksellä.

Fordin matkalla kohti sähköistä tulevaisuutta Euroopassa yhtiö on jo aiemmin laajentanut Mustangin tallia ensimmäistä kertaa täyssähköisellä mallilla, Mustang Mach-E:llä. Täyssähköinen mallisto laajenee Fordin Ford avatessa 30. huhtikuuta tilauskirjat Mustang Mach-E Rallylle, joka on Fordin kaikkien aikojen ensimmäinen rallista inspiraation saanut täyssähköauto. Mustangin syntymäpäivänä julkaistaan myös ensimmäiset tiedot ultrasuorituskykyisen Mustang GTD:n tilausprosessista.

Yksi Fordin ja Mustang-harrastajien ”Mustang Day” -tapahtumista on maailmanlaajuinen Ford Mustang Global Gallop. Kuusikymmentä Mustang-lähettilästä, toimittajaa ja sisällöntuottajaa lähtee samanaikaisesti eeppiselle retkelle Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Euroopassa, Etelä-Afrikassa, Kiinassa ja Australiassa huomionosoituksena ikonisen urheiluauton jatkuvalle maailmanlaajuiselle suosiolle.

”Harvalla – jos yhdelläkään muulla – ajoneuvolla voi sanoa olevan yhtä rikas historia, perintö ja maailmanlaajuinen huomio kuin Ford Mustangilla. Ja vielä harvemman mallin tuotanto on jatkunut yhtäjaksoisesti 60 vuoden ajan”, sanoo Jon Williams, General Manager, Ford Blue Eurooppa. ”Uudet lisäyksemme Mustang-mallistoon ilmentävät sitä vapauden ja hauskanpidon henkeä, joka on ollut Mustangin menestyksen kulmakivi kuuden vuosikymmenen ajan – ja inspiroi nyt teknologioita, jotka pitävät Mustangin laukkaamassa kohti tulevaisuutta.”

Uudet Mustangit. Sama henki.

Ford julkisti tänään Euroopassa uuden Mustang California Special -mallin, joka on kunnianosoitus rakastetulle vuoden 1968 erikoismallille. Malli vangitsee länsirannikon amerikkalaisen tyylin ainutlaatuisella muotoilulla.

California Special -malliin on saatavissa kahdeksan ulkoväriä, mukaan lukien Iconic Silver ja Vapour Blue. Lisäksi mallissa on erottuvat kylkiraidat, jotka on viimeistelty Medium Light Rave Blue sekä High- ja Low Gloss Black -värien yhdistelmällä. Raidoissa on myös ainutlaatuinen GT/CS teksti, joka on heikossa valossa lähes näkymätön ja erottuu huomattavasti paremmin auringonvalossa. Muita mallin muotoiluyksityiskohtia ovat ajovaloja ympäröivät mustat kehykset ja 19 tuuman koneistetut kevytmetallivanteet, joissa on Rave Blue -yksityiskohdat. Vanteiden tyyliä täydentävät GT/CS-merkki etusäleikkössä ja GT-merkki takaluukussa, molemmat viimeistelty samalla värillä kuin vanteiden korostusväri.

Sisätiloissa California Specialin eloisa teema jatkuu Navy Pier -verhoilulla ja Ebony Black -nahkaistuimilla. Kaksiväriset Raptor Blue- ja Metal Grey -ompeleet kulkevat kojelaudan, ovien, ohjauspyörän ja keskikonsolin ympärillä korostaen mallin ainutlaatuisuutta.

Mustang California Special on tilattavissa tästä päivästä lähtien Mustang GT 5.0 V8 Convertible -malliin. Valittavana on kuusivaihteinen manuaalivaihteisto tai kymmenenvaihteinen automaattivaihteisto.

Tästä päivästä lähtien Mustang GT -malleihin on tilattavissa myös uusi Nite Pony Package -valinnaisvarustepaketti, jonka avulla asiakkkaat voivat lisätä Mustangiinsa enemmän särmää ja tummemman sävymaailman. Pakettiin sisältyy Ebony Black -väriset kevytmetallivanteet, musta katto ja peilinsuojat, mustat kehykset ajovalojen ympärillä sekä mustat ponimerkit keulassa ja takana.

Valmiina sekä asfaltille että päällystämättömälle tielle

Eurooppalaiset asiakkaat voivat tilata uraauurtavan Mustang Mach-E Rallyn 30. huhtikuuta alkaen – ja nauttia Mustangin tuomasta vapaudesta ja ajamisen hauskuudesta myös päällystämättömillä teillä ensimmäistä kertaa.

Mustang Mach-E Rally herättää huomiota yksityiskohdillaan, joihin kuuluvat kaksi ralliraitaa konepellillä, ainutlaatuinen perä ja näyttävä takaspoileri sekä 19-tuumaiset kiiltävän valkoiset ja Fordin pitkästä moottoriurheiluhistoriasta inspiroituneet kevytmetallivanteet.

Mustang Mach-E Rallyn kaksimoottorinen nelivetoinen sähköinen voimansiirto tuottaa vääntöä 950 Nm ja tehoa 486 hv. 6,7Malliin erityisesti säädetty jousitus on 20 mm korkeampi kuin Mustang Mach-E GT:ssä, mikä tuo enemmän maavaraa päällystettyjen teiden ulkopuolelle.

Äärimmäistä suorituskykyä Eurooppaan

Ford vahvisti tänään myös, että kaikkein aikojen rohkein ja edistynein Mustang-malli, Mustang GTD, tulee Eurooppaan.

Mallia voi käyttää laillisesti tiekäytössä. Ultrasuorituskykyisessä mallissa on huipputeknologiaa, kuten aktiivinen aerodynamiikka ja puoliaktiivinen jousitus. Mustang GTD -mallia on myynnissä erittäin rajoitettu erä.

Tämän vuoden kesäkuussa Le Mansin 24 tunnin ajoon osallistuvat voivat nähdä Mustang GTD -mallin paikan päällä sekä myös seurata Mustang GT3 -mallia kilpailussa. Euroopassa Mustang GTD -mallista kiinnostuneet voivat jättää hakemuksensa arviolta tämän kesän aikana. Lisätietoja prosessista on tulossa pian.

1965 Ford Mustang fastback in front the Ford Pavilion at the 1964 World’s Fair in New York.

Legenda tuotannossa jo 60 vuotta

Vuodesta 1964 alkaen on myyty yli 10 miljoonaa Mustangia, ja autosta on julkistettu seitsemän sukupolvea. Ikoninen urheiluauto on esiintynyt tuhansissa elokuvissa, televisiosarjoissa, musiikkivideoilla, videopeleissä ja siitä on tullut maailman eniten tykätty automalli Facebookissa.

Mustang on saavuttanut myös monia moottoriurheiluennätyksiä ympäri maailmaa. Ensimmäinen voitto tuli jo ensimmäisenä valmistusvuonna Tour de France Automobile -kilpailussa, minkä jälkeen voittoja ja mestaruuksia on tullut urheiluautokilpailuissa, drag racingissa ja rallissa.

Mustangin kilpailuhenki jatkuu nykyäänkin malleilla kuten Mustang Dark Horse Spec R, GT4 ja Mustang GT3, joka tuo Fordin takaisin Le Mansin 24 tunnin ajoon tänä kesänä.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi