Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Käytettyjen autojen kauppa käy nyt rajusti – tiettyjen autojen hinnoissa jopa nousupainetta

Käytettyjen autojen kauppa on tällä hetkellä erittäin vilkasta ja autojen myyntimäärät ovat hurjassa kasvussa vaihtoautojen kauppaan erikoistuneella Bilar99:llä. Kesäkuun alun myynti kasvoi Bilarilla yli 20 % verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Suuret myyntivolyymit ja ulkomailla nousevat hinnat ennakoivat nousupainetta tietyille suosituille autoille myös Suomen markkinoilla.

Kuva: Bilar99

”Autokaupassa on näkynyt kasvua oikeastaan koko alkuvuoden ajan. Tammi-toukokuussa myimme lähes 4500 autoa, mikä on yli viidenneksen enemmän verrattuna viime vuoden samaan ajanjaksoon. Kesäkausi on aina vilkkaampaa aikaa autokaupoilla ja alkukesä on näyttänyt selkeästi, että tässä ei ole tapahtunut poikkeusta vaan päinvastoin – kysyntä on tällä hetkellä todella voimakasta”, kertoo Bilarin myyntijohtaja Eetu Sutinen.

Suosittujen autojen hinnoissa nähtävissä nousupainetta

Laadukkaita ja vähän käytettyjä autoja tuodaan tällä hetkellä Suomeen paljon ulkomailta, erityisesti Ruotsin ja Saksan markkinoilta. Kova kysyntä ulkomailla nostaa tuontiautojen hintoja, mikä tulee vaikuttamaan kesän edetessä myös Suomen markkinoihin.

”Tällä hetkellä tiettyjen autojen kohdalla on nähtävissä, että Suomen ja ulkomaiden hintataso on liukumassa epäsuhteeseen toisiinsa verrattuna. Tietyt autot voivat maksaa jopa enemmän ulkomailla kuin kotimaassa. Trendin jatkuessa tämä tarkoittaa käytännössä hintojen nousua myös Suomen automarkkinassa ja sitä on ollut jo nähtävissäkin”, Sutinen paljastaa.

Suurimmat nousupaineet kohdistuvat suosittuihin tuontiautoihin, kuten Volvon hybridimalleihin. Alkuvuoden myydyin automalli Bilarilla olikin Volvon V60 farmariauto. Heti seuraavina tulevat muiden tunnettujen automerkkien suositut mallit, kuten Mercedes-Benz C, Volkswagen Passat ja Skoda Octavia.

”Kesällä on myös monessa perheessä aikaa miettiä kakkosauton päivittämistä. Tällä hetkellä myös edullisemman luokan käyttöautot menevät hienosti kaupaksi ja niille on markkinassa kova kysyntä”, Sutinen kertoo.

”Ostamme kesäsesongin aikana yli 1 000 käytettyä autoa. Nyt onkin oiva tilaisuus saada järkevä raha ylimääräiseksi jääneestä autosta”, Sutinen vinkkaa.

Autoa vaihtavalle hintojen nousu voi olla iloinen yllätys

Hintojen noustessa autoliikkeet tarjoavat aiempaa parempaa hyvitystä autoista asiakkailleen autoa vaihtaessa. Usealle tämä tarkoittaa rahallisesti huomattavaa etua autokaupoilla.

Vaihtoauton hyvityshinnan ollessa asiakkaalle mieluinen on toki helpompi lyödä kaupat lukkoon. Mikäli suunnittelet auton vaihtamista on nyt hyvä ajankohta suunnata autokaupoille hyvityshinnan ollessa eduksi”, Sutinen kertoo.

Bilarin top 10 myydyimmät automallit tällä hetkellä:

  1. Volvo V60
  2. Mercedes-Benz C
  3. Volkswagen Passat
  4. Skoda Octavia
  5. Volvo XC60
  6. Mercedes-Benz E
  7. Volvo V90
  8. Skoda Superb
  9. Volkswagen Golf
  10. Audi A4
FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi