Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Kia EV9 on naistoimittajien valinta vuoden 2024 parhaaksi autoksi maailmassa

Naistoimittajista koostuva WWCOTY on valinnut Kia EV9 -mallin vuoden 2024 parhaaksi autoksi maailmassa. Arvostettu tunnustus myönnettiin EV9-mallille tänään 8. maaliskuuta kansainvälisenä naistenpäivänä. Palkinto on samalla jatkoa EV9:n saamille tunnustuksille.

Malli on tehnyt vaikutuksen kansainvälisiin autotoimittajiin useilla mantereilla. Jo ennen tuoreinta tunnustusta Women’s Worldwide Car of the Year (WWCOTY) valitsi Kia EV9 -täyssähköauton vuoden parhaimmaksi SUV-autoksi. 

WWCOTY-tuomariston muodostaa 75 naisautotoimittajaa 52 maasta. Suomea tuomaristossa edustaa jyväskyläläinen freelance-toimittaja Mervi Varonen. Tuomaristo testasi ahkerasti useita automalleja ennen äänestystä. Ensimmäisen äänestyskierroksen jälkeen valittiin 63 automallin joukosta voittajat viidessä eri kategoriassa: Kia EV9 (SUV), Volvo EX30 (perheauto), BMW 5-sarja (iso auto), Volkswagen Amarok (4×4 & pick-up) sekä Aston Martin DB12 (luksusauto).

Toisella äänestyskierroksella valittiin näiden viiden luokkavoittajan joukosta vuoden 2024 paras auto maailmassa 2024. Voittajaksi kruunattiin Kia EV9, joka on merkin täyssähköinen lippulaivamalli.

”Tämän vuoden äänestys oli erityisen vaikea kaikkien ehdokkaiden erinomaisen tason vuoksi. Jokaisella finalistilla oli riittävästi ansioita voittaakseen pokaalin. Kia EV9 on päihittänyt kilpailijansa, koska se on ajoneuvo, joka pystyy tyydyttämään kuluttajien tarpeet kaikkialla”, sanoo WWCOTY:n puheenjohtaja Marta Garcia.

Tuomaristoon teki vaikutuksen jopa seitsemänpaikkaisena saatavan Kia EV9:n muotoilu, innovatiivinen suunnittelu, suorituskyky sekä kaksisuuntainen lataus ja erittäin nopean lataamisen mahdollistava 800 voltin teknologia.

Näin muutamat tuomariston jäsenet arvioivat voittajaa:

”Kia EV9 on todellinen sähköautojen suunnanmuuttaja. Se tulee olemaan ajoneuvo, josta sanomme jälkeenpäin, että sähköautoista tuli edullisia, käyttäjäystävällisiä ja haluttuja kaikille kuluttajille. Mikään muu ajoneuvo ei ole ottanut samoja riskejä ja vienyt muotoilun ja insinöörityön samoille rajoille”, sanoo Yhdysvaltoja edustava Tanya Gazdik.

”Poikkeuksellisen ylellinen, tilava, monipuolinen ja monikäyttöinen sähköauto. Myös sen sähköinen neliveto on kyvykäs, ja erilaiset ajotilat tekevät EV9:stä erinomaisen ajoneuvon pohjoismaisessa talvessa ja lumessa. Testasin autoa yli 25 asteen pakkasessa ja olin iloinen, että EV9 käyttäytyi kylmällä talvikelillä kuin normaali luksusauto: se lämpeni nopeasti eikä miinusasteet vaikuttaneet juuri ajokilometreihin. Hieno saavutus korealaiselta autonvalmistajalta”, tiivisti virolainen tuomari Ylle Rajasaar.

Kia EV9 on nimetty myös kahdessa eri kategoriassa kolmen parhaan finalistin joukkoon 2024 World Car Awards -kilpailussa, joka tunnetaan suomalaisittain Vuoden Auto Maailmassa -kilpailuna. EV9 on ehdolla World Car of the Year- ja World Electric Vehicle -kategorioiden voittajaksi. Lopulliset voittajat julkistetaan World Car Awards -seremoniassa New Yorkin kansainvälisen autonäyttelyn (NYIAS) aikana 27. maaliskuuta.

Muita EV9:n saavuttamia tunnustuksia ovat Car of the Year 2024 -kilpailun finaali sekä Vuoden Auto Suomessa 2024 -kilpailun finaalipaikka. Näistä Car of the Year tunnetaan Suomessa nimellä Vuoden Auto. Molemmat tunnustukset ovat tulleet alaa seuraavilta autotoimittajilta.

Kia EV9 jatkaa nyt Kian viime vuotista menestystä WWCOTY:ssä. Viime vuonna naistoimittajat valitsivat Kia Niron vuoden parhaaksi kaupunkiautoksi, minkä lisäksi Niro voitti kokonaiskilpailun.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi