Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Kia juhlistaa Sportagen 30-vuotista historiaa juhlamallilla – hinta alkaen 39 990 euroa

Kia Sportage oli yksi katumaasturimallien tienraivaajista 90-luvulla. Sportage on ollut Kian suosituin malli vuodesta 2015 lähtien.

Kian malliston suosittu katumaasturi Sportage on saavuttanut merkittävän rajapyykin. Ensimmäinen Sportage nimittäin esiteltiin vuonna 1993 ja malli juhlistaa 30-vuotista taivaltaan markkinoilla. Sportagea on myyty globaalisti tänä aikana yli 7 miljoonaa kappaletta, mikä tekee siitä yhden Kian suosituimmista malleista. Vuodesta 2015 lähtien Sportage on ollut Kian myydyin automalli.

– 30 vuoden ja viiden Sportage-sukupolven ajan mallin menestysresepti on pysynyt pitkälti ennallaan, toteaa Kia Europen tuote- ja hinnoittelujohtaja Alexander Papapetropoulos.

– Mallin jatkuva menestys teiden päällä ja vetovoimainen ulkonäkö ovat ilahduttaneet asiakkaita ympäri maailmaa. Juhlan kunniaksi olemme innoissamme, kun julkaisemme Kia Sportage Edition -erikoismallin, joka tarjoaa Sportagelle ominaista ainutlaatuisuutta varustelun ja tyylin osalta, Papapetropoulos jatkaa.

30 vuotta ja viisi sukupolvea

Vuonna 1993 markkinoilla ei tunnettu nykyisen kaltaisia katumaastureita. Kia Sportage olikin yksi ensimmäisistä kompaktin kokoluokan autoista, joihin tuotiin vaikutteita perinteisimmistä ja huomattavasti isommista maastoautoista. Aikanaan tämä oli todella ainutlaatuinen yhdistelmä, josta on sittemmin tullut hyvin vakiintunut autoluokka.

Kia Sportage eteni toiseen sukupolveen vuonna 2004. Samana vuonna alkoi myös Kian maahantuonti Suomeen, joten Sportagen virallinen tarina Suomessa alkaa tästä kohdasta. Toisen sukupolven kehityksessä pääpaino oli laadussa ja turvallisuudessa. Korirakenteessa käytettiin nykyaikaisia rakenteita ja auto herätti huomattavasti edeltäjäänsä laajempaa kiinnostusta. Myös myyntimäärät kasvoivat merkittävästi, ja toisen sukupolven Sportagea myytiin yli kaksinkertainen määrä ensimmäiseen verrattuna.

Vuonna 2010 markkinoille saatiin raikkaasti muotoiltu Sportagen kolmas sukupolvi. Autossa esiteltiin aikakaudellaan Kian tavaramerkiksi noussut Tiger Face -maski, joka elää edelleen nykyaikaan sopeutuneena Kian muotokielessä.

Neljänteen sukupolveen siirryttiin vuonna 2015 ja samalla otettiin merkittävä askel eteenpäin kuljettajaa avustavien järjestelmien osalta. Turvallisuuden lisäksi myös mukavuus parani merkittävästi, mikä oli avainasemassa asiakaspohjan kasvattamisessa. Vuodesta 2015 lähtien Kia Sportage on ollut merkin myydyin automalli.

Nykyinen ja Sportagen viides sukupolvi esiteltiin vuonna 2021. Auto kasvoi hiukan mitoiltaan, mutta merkittävimmät edistysaskeleet otettiin laatuvaikutelman ja turvallisuuden osalta. Näiden lisäksi nykyinen Kia Sportage sai voimanlähdevalikoimaansa kaksi hybridivaihtoehtoa.

Kia Sportage Edition – hinta alkaen 39 990 €

Juhlistaakseen tätä tarinaa markkinoille on tuotu Kia Sportage Edition -juhlamallisto. Uutuusversion erottaa varsin helposti jo ensivilkaisulla, sillä ulkonäköä koristavat aina ikkunoita kiertävät tyylikkään mustat somistelistat, puskureista löytyy tummaa kromia ja alla pyörivät kiiltomustat vanteet. Lisävarustelistalta ilmeen voi viimeistellä mustalla katolla. Lisäksi artikkelin kuvissa näkyvä uusi tyylikäs Wolf Grey -metalliväri on tarjolla vain Edition-malliin.

Kia Sportage Edition -mallien vakiovarustelu on erittäin kattava. Ovet aukeavat helposti avaimettoman Smart Key -järjestelmän avulla. Mokkanahalla viimeistellyt istuimet toivottavat matkustajat tervetulleeksi ja ohjaamon ilmettä hallitsee tyylikäs ja käytännöllinen kahdesta 12,3-tuumaisesta näytöstä koostuva mittaristopaneeli.

Edition-malli on saatavilla kahdella voimalinjalla. Hinnat alkavat etuvetoisen Sportage Hybrid Edition -mallin 39 990 eurosta, ja jopa 70 kilometrin sähköisen toimintamatkan tarjoava Sportage Plug-in Hybrid Editionin hintalapussa lukee 44 990 euroa.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi