Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Mitsubishi Pajero valittiin Japanin autoteollisuuden Hall of Fameen

Ensimmäisen sukupolven Mitsubishi Pajero on valittu Japanin autoteollisuuden Hall of Fameen. Legendaarinen maastoauto esiteltiin vuonna 1982. Pajeron vahvuuksia olivat tullessaan sen neliveto-ominaisuudet ja henkilöautomainen ajettavuus.

Mitsubishi Pajero vuonna 1982

Auto saavutti miljoonien asiakkaiden luottamuksen vuosikymmenten aikana. Sillä oli myös merkittävä rooli nelivetoisten autojen suosion kasvattamisessa niin kotimaassa kuin kansainvälisillä markkinoillakin.

Mitsubishi Pajeroa valmistettiin yhteensä 3,25 miljoona kappaletta neljän sukupolven aikana. Mallin tuotanto päättyi vuonna 2021. Suomeen ensimmäiset Pajerot ennättivät vuonna 1983. Viimeiset, suosituksi vetoautoksi nousseet Pajerot rekisteröitiin Suomessa vuonna 2019. Suomen Pajero-kanta on yhä yli 2600 kappaletta.

Pajeroa vietiin vuosikymmenten saatossa yli 170 maahan. Sen kotimaassa Japanissa Pajerosta valmistettiin kotimarkkinoille suunniteltuja erikoismalleja. Sellaisia olivat esimerkiksi kei-car luokkaan sijoittuva Pajero Mini (1994), Pajero Junior (1995) sekä Pajero iO (1998). Myös Suomessa on saatu nauttia Pajeron juhlamallista. Kun Suomi ja Mitsubishi-juhlivat 70-vuotisjuhlaa vuonna 1987, tuotiin maahan erä paremmin varusteltuja Pajero EXE Finlandia -autoja.

Pajero niitti mainetta myös autourheilussa. Mitsubishi osallistui Pajerolla yhteen maailman vaativimpaan autokilpailuun Dakar-ralliin peräti 26 kertaa saavuttaen yhteensä 12 kokonaiskilpailuvoittoa mukaan lukien seitsemän peräkkäistä ykköstilaa. Moottoriurheilusta saatua kokemusta hyödynnettiin lisäämään Pajeron ja muiden tuotantomallien vetovoimaa. Sen nelivetoteknologia, kestävyys ja luotettavuus muodostavat tänäkin päivänä Mitsubishi-mallien menestyksen perustan.

Mitsubishin maahantuonnista vastaa tänä päivänä Astara Finland, joka osa kansainvälistä Astara-konsernia, maailman johtavaa liikkumisyhtiötä.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi