Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Naistoimittajat valitsivat Kia EV9:n vuoden parhaaksi SUV-autoksi

Kia EV9 sai jo kolmannen merkittävän tunnustuksen autotoimittajilta, kun naistoimittajista koostuva WWCOTY-tuomaristo valitsi Kia EV9:n parhaaksi uudeksi SUV-autoksi.

  • Naistoimittajista koostuva tuomaristo valitsi täyssähköisen Kia EV9 -mallin maailman parhaaksi SUV-autoksi
  • Kyseessä on jo kolmas merkittävä tunnustus EV9-mallille.
  • Ylellinen EV9 vakuutti tuomariston muun muassa latausominaisuuksillaan.

Women’s Worldwide Car of the Year (WWCOTY) on valinnut Kia EV9 -täyssähköauton vuoden parhaimmaksi SUV-autoksi. Kyseessä on jo kolmas merkittävä tunnustus EV9-mallille. Auto äänestettiin Car of The Year -kilpailun finaaliin, jonka voittaja ratkeaa helmikuun lopulla. Lisäksi EV9 ylsi Vuoden Auto Suomessa 2024 -kilpailun finaaliin.

WWCOTY on valinnut maailman parhaita autoja vuodesta 2009 lähtien. Tuomaristossa on 75 autotoimittajaa 45 maasta ja viideltä eri mantereelta. Kyseessä on ainoa pelkästään naisista koostuva tuomaristo autoalalla. Suomea tuomaristossa edustaa jyväskyläläinen freelance-toimittaja Mervi Varonen.

WWCOTY-voittajat valittiin 62 automallin joukosta. Kaikkien ehdokkaiden oli oltava myynnissä vähintään kahdella eri mantereella viime vuoden aikana.

”Äänestäminen ei ollut helppoa ehdokkaiden poikkeuksellisen tason vuoksi”, sanoo Women’s Worldwide Car of the Year -järjestön puheenjohtaja Marta Garcia.

”Yhtään satunnaista ääntä ei annettu. Kaikki ovat vastanneet vaativiin ajokokeisiin, yksityiskohtaisiin analyyseihin ja haastaviin kilpailututkimuksiin. Siksi WWCOTY-palkinnot ovat vertailukohta miljoonille ostajille ympäri maailmaa”, Garcia jatkaa.

Tuomaristo valitsi kaikkiaan viidessä eri kategoriassa voittajan. Kia EV9 rankattiin ykköseksi suositussa SUV-sarjassa.

”Kia EV9 on ensimmäinen suuri sähkökäyttöinen SUV, jossa on jopa seitsemän istuinta. Huolimatta viiden metrin pituudestaan, se on hyvin aerodynaaminen.  Se erottuu myös innovatiivisella suunnittelulla, korkeatasoisella teknologialla, kaksisuuntaisella latauksella ​​ja erittäin nopealla 800 voltin latauksella. Lisäksi sen hinta on erittäin kilpailukykyinen verrattuna segmentin muihin malleihin”, tuomaristo perustelee EV9:n valintaa.

Suomalaistuomari Mervi Varonen pääsi tutustumaan kattavasti EV9:ään loppuvuodesta kotimaan olosuhteissa.

”EV9:n suunnittelussa Kian katse on rohkeasti eteenpäin. Se on iso SUV, mutta ketterä käsitellä ja palvelee monia käyttäjäryhmiä. Ostajan kannalta rahalle saa rutkasti vastinetta”, toteaa Varonen.

Nyt valituista viidestä voittajasta äänestetään koko kilpailun paras auto. Tulos julkaistaan kansainvälisenä naistenpäivänä 8. maaliskuuta.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi