Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Scania ProDrive – Koulutus luo Premium-tason kokonaistaloudellisuuden

Vuoden 2024 alusta alkaen jokaiseen uuteen Scania kuorma-autoon on kuulunut kiinteänä osana ProDrive kuljettajakoulutus. Scania ProDrive on Scanian ja CAP-kouluttajien toteuttama koulutuskokonaisuus, jonka tavoitteena on optimoida asiakkaan hankkiman uuden Scanian tekninen osaaminen ja polttoainetaloudellisuus.

Nykyaikainen kuorma-auto pitää sisällään paljon tekniikkaa

Nykyaikainen kuorma-auto pitää sisällään paljon teknisiä ominaisuuksia ja toimintoja, joiden avulla kuljettaja voi saada uudesta ajoneuvosta kaiken hyödyn irti. Erilaiset ajamista avustavat ominaisuudet ja varusteet vaativat käyttäjältään huomiota. Oikein käytettynä ajoneuvon järjestelmät pystyvät huolehtimaan ajamisen taloudellisuudesta ja turvallisuudesta parhaalla mahdollisella tavalla. Lisäksi tekniikan oikea käyttö pidentää auton käyttöikää ja koska virhekäyttö minimoidaan, on ajoneuvon käytettävyys parhaalla mahdollisella tasolla.

”Scanian uuden voimalinjan toiminnallisuus kokonaisuutena tuo kuljettajalle mielenkiintoisia eroavaisuuksia siihen mihin olemme aikaisemmin tottuneet. Se on suunniteltu huomioimaan polttoaineenkulutus moottorin eri kuormituksilla ja toimimaan tehokkaasti yhdessä pakokaasujen jälkikäsittelyn kanssa. Kuljettajat ovatkin pitäneet hyvänä asiana, että näihin uusiin toiminnallisuuksiin pääsee tutustumaan tarkemmin, jolloin niistä saa kaiken hyödyn irti. Scanian uusin Smart Dash kojelauta ja auton uusi sähköjärjestelmä tuovat jo tänä vuonna paljon uusia ominaisuuksia kuljettajalle. On tärkeää, että kuljettaja hyödyntää uudet ominaisuudet täysimääräisesti. Uusi kojelauta on suunniteltu ergonomisesti ja toimintojen käyttö on helppoa, mutta ilman tutustumista osa hyödyllisistä toiminnoista voi jäädä käyttämättä”, painottaa Scania Suomi Oy:n tuotepäällikkö Mika Jukkara.

Mika Jukkara painottaa koulutusten tärkeyttä, jotta ajoneuvon taloudellisuuden ja turvallisuuden ominaisuudet tulevat hyödynnettyä

Koulutus lisää myös turvallisuutta

Kun kuljettajat osaavat uusien ominaisuuksien käytön, ei hallintalaitteiden käyttöön tarvitse erikseen keskittyä ajon aikana. Tämä lisää ajamisen turvallisuutta, kun kuljettaja voi keskittyä liikenteeseen. Huonoissa keliolosuhteissa on tärkeää, että oikeat avustimien hallintapainikkeet löytyvät ilman miettimistä. ”Voidaan todellakin sanoa, että ei oppi ojaan kaada”, naurahtaa tuotepäällikkö Mika Jukkara. Hän on ollut kehittämässä koulutuksen sisältöä yhdessä koulutuskumppani CAP-koulutuksen nimetyn kouluttajaryhmän kanssa.

Kotkan Scania-keskuksella Simeon Oy:n kuljettajat pääsivät tutustumaan uuden Scaniansa tekniikkaan CAP-koulutuksen järjestämässä Scania ProDrive-koulutuksessa

Ammattipätevyyden jatkokoulutusmerkintä samalla

Ajoneuvon luovutuksen jälkeen järjestettävä ProDrive-koulutuspäivä järjestetään luokkahuonekoulutuksena asiakasta lähimpänä olevalla Scania-keskuksella tai asiakkaan omissa tiloissa. Koulutus on virallinen direktiivikoulutus ammattipätevyyden jatkokoulutuspäivän muodossa.

Kotkan Scania-keskuksella Simeon Oy:n kuljettajat pääsivät tutustumaan uuden Scaniansa tekniikkaan CAP-koulutuksen järjestämässä Scania ProDrive-koulutuksessa

Scania toteuttaa yhdessä CAP-koulutuksen kanssa myös muita koulutuspäiviä, joiden aiheet voidaan räätälöidä asiakkaan toiveiden mukaisesti. Ammattipätevyyden jatkokoulutuspäivä järjestetään eri paikkakunnilla. Järjestettävien koulutusten ajankohtia voi seurata Scania Suomen www-sivuilta.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi