Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Täysin uusi Ford Mustang GTD -malli ei irtoa kaikille edes rahalla – ostolupaa pitää hakea Fordilta

Tehokas suorituskyky, ensiluokkaiset toiminnot ja vertaansa vailla oleva hienostuneisuus – tämän viikonlopun 24 tunnin Le Mansin ajon aikana debytoivassa Ford Mustang GTD Carbon -mallissa 3 on tätä kaikkea.

Potentiaaliset Mustang GTD-asiakkaat Euroopassa ovat voineet ilmoittaa halukkuutensa uuden Mustang GTD:n ostamiseen TheMustangGTD.com -sivustolla 13. kesäkuuta klo 14.00 alkaen.

Mustang GTD esiintyy näyttävästi Euroopan debyytissään niin ulkoisesti kuin sisätiloiltaan. Uusi Performance Pack -varustepaketti parantaa auton reagointia, ja kuljettakeskeisen ohjaamon hiilikuituelementit kuvastavat auton suorituskykyä.

Mustang GTD:n Performance Pack -varustepaketilla on keskeinen osa tavoitteessa ajaa taianomainen Nürburgring Nordschleife alle seitsemän minuutin kierrosaikaan. Pakettiin sisältyvät etupuskuriin lipat ja halkaisijaltaan suurempi etusplitteri sekä takasiipeen ilmanvastusta pienentävä järjestelmä. Aktiiviset aerodynaamiset elementit vähentävät ilmanvastusta suoralla ajettaessa tinkimättä kuitenkaan aerodynaamisesta pidosta kaarreajossa. Lisäksi pakettiin kuuluu painoa keventävä Lightweight-paketti, jossa autosta poistetaan hieman ääntä vaimentavaa materiaalia ja 20 tuuman magnesiumvanteet sekä ainutlaatuinen aerodynaamisempi keulan muotoilu. Performance-paketti sisältyy vakiona Carbon-malliin, mutta on saatavana koko Mustang GTD -mallistoon.

”Monet urheiluautot ovat erinomaisia yhdessä asiassa. Mutta jotta auto voi ajaa nopean kierroksen Nürburgringilla, sen on oltava erinomainen jokaisella osa-alueella. Kaarreajo, pito, jarrutus, kiihdytys – auton täytyy onnistua näissä kaikissa”, sanoo Greg Goodall, Mustang GTD Chief Engineer. ” Olemme oppineet moottoriurheilusta, miten Mustang GTD voi loistaa kaikilla osa-alueella. GTD:n kevyt hiilikuitukori ja Performance-paketin aktiivinen aerodynamiikka auttavat pyrkimyksessämme ajaa alle seitsemän minuutin kierros Nürburgringilla.”

Mukavuutta ja varmuutta ajamiseen

Mustang GTD:n ratissa kuljettajan on mahdollista pysyä keskittyneenä jokaisessa kaarteessa ja suorilla osuuksilla. Vakiovarusteiset Recaro-istuimet toimivat loistavasti yhteen Mustang GTD:n uuden ohjauspyörän kanssa.

Tasapohjainen nahkaverhoiltu ohjauspyörä on paksu ja hyvin pehmustettu, ja siinä on korkealuokkaisia Dinamica- ja hiilikuituyksityiskohtia. Ainoastaan Mustang GTD -mallissa on ohjauspyörän painikkeet, joilla voi säätää jousituksen jäykkyyttä ja pakoputkiston ohjausventtiileiden tilaa. Ohjauspyöräpainikkeiden avulla kuljettaja voi pitää katseensa tiessä sekä säätäessään Mustang GTD:n suorituskykyä kaarteissa että auton ääniä kiihdytettäessä.

Lisäksi pyöritettävän vaihteenvalitsimen edessä olevaan paneeliin on lisätty kaksi uutta painiketta, joiden avulla voi avata Track Apps -sivun ja aktivoida etuakselin nostotoiminnon, joka auttaa välttämään esteiden aiheuttamia kolhuja pysäköintialueilla ja ajotiellä.

3D-tulostettujen titaanisten vaihteenvalitsimien avulla kuljettajat voivat myös paremmin ohjata sitä, miten vakiovarusteena oleva kahdeksanvaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto hallitsee ahdetun 5,2-litraisen V8-moottorin tavoiteltua yli 800 hevosvoiman tehoa. Vaihteenvalitsimet ovat normaalia suuremmat ja niissä on kuusikulmainen kuviointi, joten ne ovat kevyet ja tarttuvapintaiset. Tämä on jälleen yksi esimerkki siitä, miten Ford hyödyntää moottoriurheilua ajokokemuksen parantamiseksi. Titaaninen viimeistely on saatavana myös keskikonsolissa sijaitsevaan pyöritettävään vaihteenvalitsimeen.

GTD:n sisätilat on mahdollista nähdä ensimmäistä kertaa Le Mansissa.

Tinkimätöntä moottoriurheilutyyliä

Le Mansissa on nähtävissä Mustang GTD:n uusi Chroma Flame ulkoväri, joka on saatavana vain Mustang GTD -malliin. Sen syvän viininpunainen sävy sopii täydellisesti Garbon-mallin verhoiluun. Mustang GTD -malliin on saatavana lisäksi ulkovärit Polymimetic Grey, Race Red, Shadow Black, Frozen White ja Lightning Blue.

Carbon-mallin hiilikuitukoria korostaakseen konepelti, katto ja takaosa on jätetty maalaamatta. Vanteet (alumiini tai magnesium) on viimeistelty Magnetite-pinnoitteella. Malliin on saatavana korinväriset tai kontrastimaalatut raidat. Samoin jarrusatulat saa maalattuna Grabber Blue, Race Red tai Black -värisiksi.

Mustang GTD:ssä on Mustangin uusimmat ohjelmistot. SYNC 4 -tietoviihdejärjestelmää ohjaavassa Unreal Engine -pelitekniikassa on nyt Mustang GTD:lle räätälöidyt tervetulo- ja jäähyväisgrafiikat 13,2 tuuman kosketusnäytössä ja 12,4 tuuman digitaalisessa mittaristossa. Jokaisessa kuudessa ajotilassa on näkyvissä Mustang GTD, ja uusi Performance-mittaristo on ainutlaatuinen GTD-mallille. Mittariston edessä ja keskellä on vaihteenilmaisin ja kierroslukumittari, ja kaikki tarpeettomat tiedot on piilotettu pois näkyvistä.

Hakemuskausi nyt auki Euroopassa

Samaan aikaan Mustang GTD:n Euroopan debyytin kanssa avataan myös hakukausi halukkaille ostajille. Potentiaaliset Mustang GTD-asiakkaat Euroopassa voivat ilmoittaa halukkuutensa uuden Mustang GTD:n ostamiseen TheMustangGTD.com -sivustolla 13. kesäkuuta klo 14.00 alkaen.

Perustuu valmistajan tietokonesimulaatioihin.

Älä ajako, kun huomiosi häiriintyy tai kun käytät kannettavia laitteita. Käytä puheohjattuja järjestelmiä, kun mahdollista. Jotkin toiminnot voivat olla lukittuina, kun ajoneuvon vaihde on päällä. Kaikki ominaisuudet eivät ole yhteensopivia kaikkien puhelimien kanssa.

Virallisesti hyväksytyt WLTP-mittaustavan mukaiset polttoaineenkulutus- ja CO -päästölukemat julkaistaan myöhemmin.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi