Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Täyssähköinen Volvo EX30 on voittanut vuoden 2024 World Urban Car -palkinnon

Todellakin pieni, mutta pippurinen – Volvon täyssähköinen EX30-malli on juuri voittanut merkittävän palkinnon arvostetussa World Car Awards -tapahtumassa.

on voittanut vuoden 2024 World Urban Car -palkinnon

EX30 jätti taakseen joukon erittäin kilpailukykyisiä ehdokkaita ja voitti vuoden 2024 World Urban Car -palkinnon New Yorkin autonäyttelyssä järjestetyssä tilaisuudessa. Volvon kompakti sähköinen katumaasturi nimettiin myös yhdeksi maailman kolmesta parhaasta autosta 38 ehdokkaan joukosta.

“Tämän palkinnon voittaminen EX30-mallin kanssa on erittäin palkitsevaa ja vahva osoitus kunnianhimoisen sähköistämisstrategiamme toimivuudesta”, sanoo Volvon pääjohtaja Jim Rowan. “Asiakkaiden reaktiot EX30:een ovat ylittäneet odotuksemme, ja auto sopii täydellisesti nykypäivän markkinoille, kun alati kasvava määrä ostajia vaihtaa sähköautoihin. Olen vakuuttunut, että EX30 tukee vahvasti kasvuamme tänä vuonna ja siitä eteenpäin.”

EX30 julkistettiin viime kesänä, ja se on jo voittanut useita merkittäviä palkintoja, kuten The Sun Car of the Year, Sunday Timesin Small SUV/Crossover of the Year sekä Top Gear -lehden Eco Warrior of the Year.

EX30 on vahva lisä Volvon mallistoon, joka sisältää täyssähköautojen lisäksi myös erittäin houkuttelevia lataushybridimalleja useissa eri segmenteissä. Nämä autot ovat tärkeä väylä kohti Volvon tavoitetta myydä pelkkiä sähköautoja vuodesta 2030 alkaen.

EX30 on esittelynsä jälkeen osoittautunut erittäin suosituksi asiakkaiden keskuudessa. Tilauskirjojen perusteella voidaan odottaa, että siitä tulee yksi tämän vuoden myydyimmistä Volvo -malleista.

EX30 on Volvon kaikkien aikojen pienin katumaasturimalli, ja se on valmistettu erikoissuunnitellulle sähköautoalustalle. Auto ei synnytä lainkaan pakokaasupäästöjä, minkä lisäksi sen hiilijalanjälki on pyritty pitämään mahdollisimman pienenä koko elinkaaren ajan.

EX30-auton ostajille on tarjolla kolme sähköistä voimansiirtovaihtoehtoa: Single -versio, jossa on 200 kW (272 hv) tehoa ja 51 kWh:n akku, Single Extended Range -versio, jossa on 69 kWh:n akkukapasiteetti, sekä Twin Performance -malli, jossa on 315 kW (428 hv) tehoa ja 69 kWh:n akku. EX30:n toimintamatka on jopa 476 km, ja auton akun voi ladata 10 prosentista 80 prosenttiin hieman yli 25 minuutissa.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi