Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Töitä haetaan nyt ennätysvilkkaasti – Kuljetus, Logistiikka ja liikenne kiinnostavat hakijoita

Kiinnostus avoimia työpaikkoja kohtaan on ollut ennätyksellisen suurta tänä vuonna. Asia käy ilmi työnhakupalvelu Duunitorin datasta. Suuntaus näyttäisi jatkuvan, mikä tarjoaa työnantajille hyvän mahdollisuuden houkutella osaajia myös nyt kesällä.

Duunitorin viestintäpäällikkö Maiju Karhunen. Kuva: Duunitori / Niko Raappana

Duunitorilla julkaistuja työpaikkailmoituksia luettiin tammi–toukokuussa lähes 43 miljoonaa kertaa, mikä on noin 12 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

”Tammi–maaliskuu on perinteisesti ollut suosittua työnhakuaikaa. Näin oli myös tänä vuonna. Huhtikuu oli siinä mielessä ennätyskuukausi, että tuolloin ilmoitukset saivat yli 18 prosenttia enemmän lukukertoja kuin huhtikuussa 2023”, kertoo Duunitorin viestintäpäällikkö Maiju Karhunen.

Ilmoituksista siirryttiin eteenpäin tammi–toukokuussa yli 3 miljoonaa kertaa, mikä on noin 37 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Työpaikkailmoituksesta eteenpäin siirtyminen tarkoittaa ilmoituksessa olevan Hae työpaikkaa -linkin tai muiden linkkien klikkausta.

Epävarma taloustilanne on kuitenkin heijastunut työpaikkailmoitusten määrään. Duunitorilla julkaistiin yli 195 000 ilmoitusta tammi–toukokuussa, mikä on noin 32 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. 

Kesä on loistavaa aikaa rekrytoida

Kiinnostus työpaikkoja kohtaan on ollut poikkeuksellisen suurta. On siis hyvin todennäköistä, että ihmiset hakevat töitä innokkaasti myös nyt kesällä.

”Työnantajien kannattaa ehdottomasti hyödyntää tilanne ja napata parhaat osaajat päältä. Kesä on loistavaa aikaa rekrytoida, sillä ihmisillä on yleensä enemmän aikaa tutustua työpaikkailmoituksiin ja hakea töitä”, kommentoi Karhunen.

Systemaattinen työnantajakuvan rakentaminen ja tehokas rekrytointimarkkinointi ovat avainasemassa työnhakijoiden houkuttelussa, Karhunen sanoo.

”Ei riitä, että työnantaja julkaisee silloin tällöin työpaikkailmoituksen ja toivoo parasta. Työnantajan on pysyttävä hakijoiden mielissä aktiivisesti.”

Nämä alat ovat kiinnostaneet hakijoita

Työpaikkailmoituksia on luettu ennätyksellisen ahkerasti 1.1.–31.5.2024. Näiden alojen ilmoitukset ovat keränneet eniten lukukertoja:

  1. Myynti- ja kaupan ala
  2. Sosiaali- ja hoiva-ala
  3. Teollisuus ja teknologia
  4. Rakennusala
  5. Kuljetus, logistiikka ja liikenne

”Myynnin ja kaupan ala on selkeä ykkönen, sillä ilmoituksia on luettu yli 5,6 miljoonaa kertaa. Alalta löytyy töitä myös heille, joilla kokemusta ei välttämättä ole vielä kertynyt”, Karhunen kertoo.

Samat alat löytyivät listalta myös viime vuonna, mutta kuljetus-, logistiikka- ja liikenneala oli sijalla neljä ja rakennusala sijalla viisi.

”Jos vertaillaan ilmoitusten lukukertoja, huomataan, että esimerkiksi myynnin ja kaupan alan ilmoitukset ovat keränneet tänä vuonna yli 550 000 lukukertaa enemmän kuin viime vuonna. Tämä kertoo siitä, että kiinnostus töitä kohtaan on valtavaa – ja toisaalta myös siitä, että haettavia paikkoja on viime vuotta vähemmän.”

Lähde: STT / Duunitori

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi