Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Traficom hyödyntää Suomi.fi-viestejä – jo yli 170 000 sähköistä ajoneuvoverolippua lähetetty

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom otti marraskuussa 2023 käyttöön Suomi.fi-viestit yhtenä tapana lähettää ajoneuvoveroliput sähköisenä asiakkaille. Ajoneuvoverolippu lähetetään paperipostin sijaan sähköisenä Suomi.fi-viestien käyttäjille. Ensimmäisen kolmen kuukauden aikana Traficom on jo lähettänyt yli 170 000 ajoneuvoverolippua Suomi.fi-viestien kautta.

”Olemme positiivisesti yllättyneitä Suomi.fi-viestien kautta toimitettujen ajoneuvoverolippujen suuresta määrästä. Tämä ei ainoastaan osoita asiakkaidemme halua siirtyä sähköisiin palveluihin, mutta myös antaa meille mahdollisuuden säästää merkittävästi postituskuluissa – arviolta 700 000 euroa vuodessa”, toteaa Traficomin erityisasiantuntija Antti Mört tyytyväisenä.

E-lasku mutkattomin tapa maksaa ajoneuvovero

Traficom korostaa myös e-laskun kätevyyttä ajoneuvoveron maksamisessa. E-laskulla verolippu toimitetaan suoraan asiakkaan verkkopankkiin, valmiina tarkistettavaksi ja hyväksyttäväksi, poistaen tarpeen manuaaliseen tietojen syöttämiseen. Asiakkaat voivat ottaa e-laskun käyttöön verkkopankissaan tekemällä e-laskusopimuksen ajoneuvoverotuksen asiakastunnuksella, joka löytyy ajoneuvoverolipusta ja Traficomin Digikaistalta, liikenteen oma asiointi -palvelusta.

Lisäksi asiakkailla on mahdollisuus tilata ajoneuvoverolippu sähköisesti OmaPostiin.

Traficom kannustavat kaikkia hyödyntämään näitä sähköisiä palveluita, jotka tekevät ajoneuvoveron maksamisesta nopeampaa, turvallisempaa ja ympäristöystävällisempää.

Lisätietoja sähköisistä ajoneuvoverolipuista ja e-laskun käyttöönotosta on saatavilla Suomi.fi-viestien ja Traficomin verkkosivuilla.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi