Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Umicore ja Gasum solmivat uusiutuvaa sähköä koskevan sähkönhankintasopimuksen

Umicore ja Gasum ovat solmineet toisen kymmenvuotisen sähkönhankintasopimuksen uusiutuvan sähkön hankkimiseksi Kokkolassa sijaitsevalle tuotantolaitokselleen, jossa Umicore jalostaa kobolttia ja valmistaa aktiivisten katodimateriaalien esiasteita eli prekursoreita sähköautojen akkuihin.

Gasum toimittaa Umicorelle vuodessa noin 35 GWh sertifioitua uusiutuvaa sähköä vuoteen 2035 asti joulukuussa 2023 käyttöönotetusta, Suomessa sijaitsevasta markkinalähtöisestä maatuulipuistosta.

”Umicore ylpeänä jatkaa tämän Gasumin kanssa tehdyn toisen sopimuksen myötä uusiutuvan sähkön käytön lisäämistä tuotannossaan. Viime vuonna yli 40 prosenttia maailmanlaajuisesta sähköntarpeestamme tuli uusiutuvista lähteistä, ja Euroopassa osuus oli lähes 60 prosenttia”, sanoi Géraldine Nolens, Umicoren ESG:n varatoimitusjohtaja. ”Uusiutuvan sähkön hankinnan varmistaminen pienentää materiaaliemme hiilijalanjälkeä ja turvaa yhtiömme kestävän kasvun.”

ESG-tavoitteessaan Let’s go for Zero Umicore pyrkii saavuttamaan nettonollatason kasvihuonekaasupäästöissä  vuoteen 2035 mennessä, kun kyseessä ovat tuotantolaitoksen toiminnasta aiheutuvat päästöt (Scope 1) ja energiaostoihin liittyvät päästöt (Scope 2). Ensimmäisenä virstanpylväänä Umicore pyrkii vähentämään Scope 1- ja Scope 2 -kasvihuonekaasupäästöjään 20 prosentilla vuonna 2025 vuoden 2019 lähtötasosta.

”Olemme iloisia voidessamme vahvistaa kumppanuuttamme Umicoren kanssa tällä toisella sähkönhankintasopimuksella. Tämä lisää yhteisiä pyrkimyksiämme kohti kestävää kehitystä  ja tukee Umicoren nollatavoitetta. Tämä pitkäaikainen sopimus suojaa Umicorea markkinoiden  ennustamattomuudelta ja lisää vihreään energiaan tehtäviä investointejamme. Olemme innoissamme saadessamme jatkaa Umicoren Kokkolan laitoksen sähköistämistä puhtaalla, suomalaisella tuulivoimallasanoo Ville Venäläinen, Senior PPA Portfolio Manager Gasumilta.

Gasum on merkittävä toimija sähkömarkkinoilla, ja se tarjoaa asiakkailleen kehittyneitä energiaratkaisuja. Sähkömarkkinapalvelujen lisäksi Gasum tarjoaa myös biokaasua ja maakaasua teollisuudelle, merenkululle ja tieliikenteelle.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi