Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Uusi MINI Aceman: ensimmäinen täysin sähköinen crossover

MINI esittelee Acemanin, ensimmäisen premium-luokan crossover-mallin pienten autojen segmenttiin. MINI Acemanin sisätilat ovat suuremmat kuin kompakti ulkokuori antaa ymmärtää. Näin uutuusmalli tuo nykyaikaan MINIn keksijän Sir Alec Issigonisin vision.

Vaikka MINI Aceman on vain noin nelimetrinen, siinä on mukavasti tilaa viidelle hengelle ja heidän matkatavaroilleen. Innovatiiviset tekniikat tuovat Acemanin sisätiloihin immersiivisen digitaalisen käyttökokemuksen, ja täyssähköinen voimalinja luo MINIlle ominaisen ikonisen karting-tuntuman.

”Nykyaikaiset ajoavustinjärjestelmät ja muotoilu sekä perinteiset brändiarvot näyttävät suuntaa MINIn täysin sähköiselle tulevaisuudelle. Aceman on täydellinen valinta kaupunkien ruuhkaisille kaduille, sillä se kytkee crossover-mallien joustavuuden MINIn karting-tunnelmaan. Muotoilun, suorituskyvyn ja monipuolisuuden yhdistelmä luo Acemanista menestyjän”, MINI-brändin johtaja Stefanie Wurst sanoo.

Acemanin muotoilu huokuu urheilullista ketteryyttä ja itsevarmaa läsnäoloa. Acemanin pystysuora keula herättää huomiota, ja sen perinteisesti kuusikulmainen jäähdyttimen säleikön reuna on muotoiltu uudelleen kahdeksankulmaiseksi. Acemanin minimalistinen muotoilu viestii auton edistyksellisestä luonteesta.

Acemanin pituus on 4,07 metriä, leveys 1,75 metriä ja korkeus 1,50 metriä, ja se sijoittuu näin kooltaan MINI Cooperin ja Countrymanin väliin. Tavaratila laajenee kaatamalla penkit 300 litrasta 1 005 litraan.

Uusi Charismatic Simplicity -muotokieli eli karismaattinen yksinkertaisuus näkyy auton sisätiloissa. Esimerkiksi kojelaudan pinnat ovat neulottua kaksisävyistä materiaalia, joka tuo sisustukseen raikkaita värikontrasteja.

Acemanin ohjauspaneeli on uusi pyöreä OLED-näyttö, jonka halkaisija on 240 millimetriä. Sillä on samanlainen toimintalogiikka kuin älypuhelimilla, ja sitä voidaan käyttää intuitiivisesti puheella tai kosketuksella.

Acemanin MINI Experience Mode -tilassa kaksi projektoria heittää erilaisia valaistuja grafiikoita kojelautaan. Visuaalisen suunnittelun, valaistuksen ja äänisuunnittelun vuorovaikutus muuttaa ohjaamon ulkonäköä ja avaa uusia mahdollisuuksia personointiin.

Tärkeimmät ajonaikaiset toiminnot – pysäköintijarru, vaihteenvalitsin, käynnistys-/pysäytysnäppäin, kokemustilan vaihtokytkin, äänenvoimakkuuden säätö – ovat suoraan käytettävissä viidestä omasta kytkimestään.

Uudet Essential-, Classic-, Favoured- ja JCW-paketit tarjoavat laajan valikoiman räätälöintivaihtoehtoja. Korin värit voidaan yhdistää neljään kattoväriin ja luoda näin erilaisia kontrasteja. Favoured-paketissa on mahdollisuus valita massasta erottuva kolmivärinen katto. 17 ja 19 tuuman alumiinivanteisiin on saatavilla uusia, aerodynaamisesti optimoituja malleja.

Aceman E:n toimintamatka on 310 kilometriä ja akun kapasiteetti 42,5 kWh. MINI Aceman E:n sähkömoottori n135 kW/184 hv:n teho kehittää maksimaalisen 290 Nm:n vääntömomentin milloin tahansa, minkä ansiosta ajoneuvo kiihtyy nollasta sataan kilometriin tunnissa 7,9 sekunnissa. Aceman E -mallia voi ladata 75 kW:n DC-teholla noin puolessa tunnissa 10 prosentista 80 prosenttiin.

Aceman SE:n toimintamatka on 406 kilometriä ja akun kapasiteetti 54,2 kWh. MINI Aceman SE:n teho on 160 kW/218 hv ja vääntömomentti 330 Nm, ja se kiihtyy nollasta sataan 7,1 sekunnissa. Aceman SE -mallia voi ladata 95 kW:n DC-teholla noin puolessa tunnissa 10 prosentista 80 prosenttiin.

MINI siirtyy Suomessa suoramyyntiin eli niin sanotun agenttimallin käyttöön toukokuun alussa. BMW:ssä suoramyyntiin siirrytään vähitellen niin, että se on käytössä koko Euroopassa vuoteen 2026 mennessä. Uutta myyntimallia on kehitetty pitkään yhteistyössä jälleenmyyjien kanssa, ja jälleenmyyjät tulevat jatkossakin olemaan olennainen osa brändin menestystä. Osana siirtymää BMW digitalisoi koko asiakaspolun. Näin asiakkaat voivat valita, ostavatko auton verkosta vai liikkeestä.

”Autokauppa siirtyy kohti läpinäkyvyyttä, jossa hinnat ovat kiinteitä ja kauppaa käydään verkossa. Meidän täytyy pystyä kohtaamaan asiakkaat perinteisten myyntikanavien ulkopuolella ja helpottaa autojen tilaamista sekä varmistaa saumaton asiakaskokemus verkossa ja fyysisissä liikkeissä. Tämän vuoksi siirrymme agenttimalliin, mutta jälleenmyyjämme säilyvät edelleen, sillä he ovat selkärankamme myös uudessa myyntimallissa. Muutos on jo tehty Ruotsissa menestyksekkäästi, joten haluamme tuoda saman erinomaisen asiakaskokemuksen mallin Suomeen,” sanoo Niklas Sjöberg, Head of MINI Northern Europe.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi