Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Väylävirasto muistuttaa: Raakapuun kuormauspaikan läpi ei saa oikaista

Viime aikoina on jälleen tehty huolestuttavia havaintoja luvattomasta liikkumisesta raakapuun kuormauspaikoilla eri puolilla Suomea. Väylävirasto muistuttaa, että liikkuminen raiteilla tai niiden välittömässä läheisyydessä on vaarallista ja kiellettyä myös laissa. Rautatiealueen läpi ei saa oikaista.

Rautateiden varsilla sijaitsee useita raakapuun kuormauspaikkoja ympäri Suomen. Kuten itse rautatiellä, myös kuormausalueella on luvaton liikkuminen paitsi laissa kiellettyä myös vaarallista.

”Viime aikoina ongelmia on ollut esimerkiksi Jämsässä, Heinolassa ja Ylivieskassa. Suurin epäkohta on se, että ihmiset oikaisevat kuormauspaikan läpi. Alueilla liikkuu raskasta kalustoa, joita ei välttämättä huomaa puukasojen takaa eivätkä kuljettajat välttämättä huomaa luvattomia kulkijoita”, muistuttaa Väyläviraston asiantuntija Kimmo Tiainen.

Puuta kuljettavat ovat raportoineet siitäkin, että ihmiset kulkevat toiselta puolen vaunuja jopa lastauksen aikana. Myös ilkivaltaa on tehty.

”Yrittäjät tekevät jatkuvasti havaintoja ulkopuolisista liikkujista kuormausalueilla. Läheltä piti -tilanteita syntyy valitettavan usein ja vakavan henkilövahingon uhka on usein läsnä”, Tiainen sanoo.

Rautatien ja raakapuun kuormausalueiden vaaroista kannattaa keskustella myös lasten ja nuorten kanssa. Keskusteluvinkkejä löydät Väyläviraston verkkosivuilta.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi