Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Volvo FH Aero on täällä – uusi mittapuu energiatehokkaille raskaille kuorma-autoille

Volvo FH Aero täydentää Volvon ikonista FH-kuorma-automallistoa. Aerodynaamisen muotoilun ja innovatiivisten ominaisuuksiensa ansiosta FH Aero vie energiatehokkuuden uudelle tasolle. Mallista on saatavilla neljä eri versiota, kuten biopolttoainekäyttöinen ja palkittu sähkökäyttöinen versio.

Kuva: Volvo Trucks

FH Aero -mallin parannetun aerodynamiikan ja uusien teknologioiden, kuten Volvon uuden Camera Monitor System -kameravalvontajärjestelmän, ansiosta energiankulutukseen ja päästöihin saadaan jopa 5 prosentin vähennys*.

”Uusi Volvo FH Aero on kaikkien aikojen tehokkain kuorma-automme, ja pyrimme jatkuvasti vähentämään CO2-päästöjä koko tuotevalikoimastamme”, sanoo Roger Alm, Volvo Trucksin johtaja. ”Tällainen on Volvo-kuorma-auto parhaimmillaan – turvallinen, tyylikkäästi muotoiltu ja korkealaatuinen kuorma-auto vaativiin kaukokuljetustehtäviin. Suunnittelussa otettiin huomioon asiakkaidemme liiketoimintatarpeet.”

Kansainväliseksi vuoden 2024 kuorma-autoksi valittu Volvo FH Electric on saatavilla myös uutena Aero-versiona. Se on energiatehokas lisä Volvon jo ennestään laajaan sähkökuorma-autojen valikoimaan. Lisäksi Volvo FH16:sta tulee täysin uuden väkivahvan 780 hevosvoiman moottorin ansiosta kuljetusalan tehokkain kuorma-automalli, joka soveltuu kaikkein haastavimpiin työtehtäviin.

Riippumatta siitä, valitseeko asiakas kuorma-autoonsa sähkö-, kaasu- vai dieselkäyttöisen voimansiirron, uudet FH Aero -versiot kuluttavat vähemmän, toimintamatka on entistä pidempi, ja Aeron turvallisuus ja ajokokemus ovat huippuluokkaa.

Uusista Aero-kuorma-automalleista tuodaan vaiheittain markkinoille vuosien 2024-2025 aikana neljä versiota: FH Aero, FH Aero Electric, kaasukäyttöinen FH Aero ja FH16 Aero.

Optimoitu polttoainetalous aerodynaamisen muotoilun ansiosta

Volvo FH Aero -ohjaamon keula on 24 senttimetriä pidempi kuin Volvo FH -perusohjaamossa. Pidempi keula on yksi aerodynaamisen ohjaamon tärkeimmistä tekijöistä. Parempi aerodynamiikka vähentää polttoaineenkulutusta ja parantaa ajovakautta tuulisissa olosuhteissa.

Parannetun aerodynamiikan ansiosta FH Aero Electric -malli pystyy myös entistä tehokkaammin hyödyntämään vapaalla rullaamista. Näin energiaa voidaan regeneroida enemmän ja syöttää takaisin akkuun jarrutettaessa tai ajettaessa alamäkeen. Varastoitu energia on valmiina käytettäväksi seuraavassa kiihdytyksessä tai ajettaessa ylämäkeen.

FH Aeron keulan uuteen ilmeeseen kuuluu suuri ja helposti tunnistettavissa oleva Volvo-rautamerkki sekä Volvo-tekstilogo. Ne ovat erinomainen esimerkki Volvo Trucksin uusien mallien muotokielestä.

Peilien korvaaminen kameroilla parantaa turvallisuutta ja polttoainetehokkuutta

Uusi edistyksellinen Camera Monitor System -peilikamerajärjestemä parantaa kuorma-auton aerodynamiikkaa ja turvallisuutta. Perinteiset ulkoiset taustapeilit korvaava ratkaisu laajentaa kuljettajan näkökenttää ja parantaa kuljettajan ja muiden tielläliikkujien turvallisuutta.

Kamerajärjestelmä helpottaa kuljettajan näkyväisyyttä sateisissa ja pimeissä olosuhteissa sekä suorassa auringonvalossa ja tunneleissa. Perävaunua vedettäessä kamerajärjestelmän automaattinen panorointitoiminto seuraa perävaunun kääntymistä. Uuden Aero-malliston kuorma-autot ovat saatavilla myös perinteisillä ulkoisilla taustapeileillä.

Kuva: Volvo Trucks

Muita uuden Volvo FH Aeron huippuominaisuuksia ja etuja:

  • Volvon I-See-teknologia säästää energiaa ja auttaa vähentämään hiilidioksidipäästöjä. Järjestelmä hyödyntää pilvipohjaista topografista karttaa, jonka perusteella se optimoi ajotapaa ja mahdollistaa vakionopeudensäätimen tehokkaan käytön. Näin säästetään energiaa ja parannetaan ajomukavuutta.
  • Volvon patentoiduilla laahaamattomilla levyjarruilla päivitetty jarrujärjestelmä parantaa jarrutustehoa ja vähentää energiankulutusta sekä päästöjä.
  • Päivitettyä käyttäjäystävällistä Infotainment-järjestelmää voidaan räätälöidä kuljettajan yksilöllisten tarpeiden mukaan.
  • Uusittuun äänentoistojärjestelmään on saatavissa kuusi huippulaatuista kaiutinta, subwoofer-bassokaiutin ja uusi vahvistin, jotka takaavat parhaan kuunteluelämyksen.
  • Uuden sisäänrakennetun navigointijärjestelmän karttoja on mukautettu kuorma-autojen erityistarpeisiin. Automaattiset karttapäivitykset takaavat, että tavarantoimitukset sujuvat tehokkaasti aikataulun mukaan.
  • Päivitettyihin sisätiloihin sisältyy esimerkiksi mikroaaltouuni ja USB-C-liitännät.
  • Volvo Trucksin My Business Apps on otettu käyttöön uusilla markkina-alueilla. Tilauspohjaisen palvelun avulla asiakkaat voivat ladata liiketoimintaan liittyviä sovelluksia eri palveluntarjoajilta ja käyttää niitä kuorma-auton sivunäytössä. Tämä parantaa kuorma-auton käyttöastetta ja tehostaa jokapäiväistä käyttöä.
  • Uusi rengasvalvontapalvelu mahdollistaa ajoneuvon haltijalle kuorma-auton ja perävaunun tiedot Volvo Connectin kautta ja vähentää rengasrikkojen mahdollisuutta.

Volvo FH -mallista on jatkossakin saatavana vakiotyyppinen pidentämätön ohjaamo.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi