Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Volvo saavutti ennätyksellisen markkinaosuuden huhtikuussa ja nousi sähköautojen ykköseksi Suomessa

Volvo on vahvistanut asemaansa Suomen henkilöautomarkkinoilla saavuttamalla kaikkien aikojen korkeimman kuukausittaisen markkinaosuutensa huhtikuussa 2024. Merkin markkinaosuus henkilöautoissa nousi 13,5 prosenttiin, mikä teki Volvosta huhtikuun toiseksi rekisteröidyimmän automerkin.

Volvo EX30 Cloud Blue Exterior

Huhtikuussa myös sähköautojen osuus Volvon kokonaisrekisteröinneistä nousi ennätykselliseen 56 prosenttiin, mikä korostaa merkin strategista sitoutumista ympäristöystävällisiin ja energiatehokkaisiin ajoneuvoihin.

Volvoja on rekisteröity vuoden alusta yhteensä 2 742 henkilöautoa, joista 1 292 on ollut sähköautoja. Tämä toi merkille tammi-huhtikuun markkinaosuudeksi 11,3 prosenttia, joka oikeuttaa kakkossijaan kokonaisrekisteröinneissä. Volvo on ollut alkuvuonna erityisen vahva sähköautoissa ja on noussut nyt Suomen suosituimmaksi sähköautomerkiksi 20 prosentin markkinaosuudella.

”Tämä on jälleen yksi merkittävä askel strategiassamme siirtyä kohti täyssähköistä tulevaisuutta”, sanoo Volvo Car Finlandin toimitusjohtaja Lasse Ahlstedt. ”Asiakkaamme arvostavat yhä enemmän kestäviä liikkumisratkaisuja ja olemme iloisia voidessamme tarjota heille yhä laajemman valikoiman sähköautoja ja lataushybridejä tukemaan heidän siirtymistään vähäpäästöisempään autoiluun.”

Huhtikuussa Volvon sähköautomallistoa vahvisti erityisesti uusi EX30, joka oli kuukauden rekisteröidyin sähköautomalli. Lataushybrideissä Volvo jatkoi markkinajohtajana; kiitos vahvan malliston, jossa erityisen suosittu on ollut Volvo V60.

Volvo Car Finland on myös tyytyväinen brändin saamaan jatkuvaan arvostukseen. Volvo on kolmatta vuotta peräkkäin Suomen arvostetuin autobrändi Taloustutkimuksen ja Alma Median Brändien arvostus 2023 -tutkimuksen mukaan.

”Tämä tuki ja tunnustus inspiroivat meitä jatkamaan sähköistymisen edistämistä strategiamme mukaisesti. Meille on kunnia-asia tarjota asiakkaillemme ympäristöystävällisiä ajoneuvovaihtoehtoja, jotka täyttävät heidän odotuksensa nykyisessä ja tulevassa liikkumisessa”, Ahlstedt lisää.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi